Hapšenja u Nikšiću: Oštetili CKB za 4 miliona eura?

Prema saznanjima "Vijesti" Aneta Novaković, Dragana Bulajić i Nebojša Vukićević pušteni su nakon saslušanja
866 pregleda 0 komentar(a)
CKB Nikšić hapšenje, Foto: Savo Prelević
CKB Nikšić hapšenje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.11.2016. 18:41h

Nikšićka policija je uhapsila 11 bivših i sadašnjih službenika nikšićke filijale Crnogorske komercijalne banke, među kojima su i sadašnji i bivši direktor filijale.

Oni se sa još jednom osobom, koja nije uhapšena iz zdravstvenih razloga, sumnjiče da su oštetili banku za 4 miliona eura.

Policija je saopštila da su uhapšeni bivši rukovodilac nikšićke Filijale CKB-a Radoslav Nikčević (51) i bivši službenici te Filijale - Nikšićani Maja Ćirić (44), Dragan Perutović (53), Ivan Radulović (35), Miroslav Antunović (44), Svetlana Cicmil (47) i Aleksandar Nikčević (35).

Uhapšeni su i nekadašnji službenik, a sadašnji rukovodilac te filijale Nebojša Vukićević (35) iz Nikšića i bivše službenice nikšićke CKB, Podgoričanke Aneta Novaković (31) i Dragana Bulajić (33) i Nikšićanka Jelena Čvorović (38), sadašnje službenice CKB banke u Podgorici.

Prema saznanjima "Vijesti" Novaković, Bulajić i Vukićević pušteni su nakon saslušanja.

"Ovih 11 lica je lišeno slobode zbog osnova sumnje da su počinili produženo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na način sto su u periodu od 2007 do početka 2011. godine, kao službenici CKB banke – Filijale Nikšić, neovlašćeno, dakle bez odobrenja klijenata banke, vršili prenos novčanih sredstava sa računa klijenata banke na druge tekuće račune i podizali gotovinu sa računa klijenata bez njihovog odobrenja. Ova lica su na taj način, kako se sumnja, CKB banku oštetila za iznos od oko 4.000.000 eura. Lišenju slobode ovih lica su prethodile višegodišnje provjere i aktivnosti koje su službenici Sektora kriminalističke policije, po nalogu i u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, sprovodili od 2011. godine. Nalogom Specijalnog državnog tužioca za lišenje slobode bila je obuhvaćena i D.R. (64) iz Nikšića, bivša službenica Filijale CKB banke u Nikšiću, koja iz zdravstvenih razloga nije lišena slobode", navodi se u policijskom saopštenju.

I Tužilaštvo se oglasilo o ovom slučaju.

"Po nalogu Specijalnog državnog tuzilastva, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja i Uprave policije u jutarnjim časovima lišili su slobode 11 lica - sadašnjih i bivših službenika Crnogorske komercijalne banke – Filijala u Nikšiću, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili produženo krivično djelo - zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Navedena lica će u zakonskom roku biti privedena specijalnom državnom tužiocu, radi saslušanja", navodi se u saopštenju.

CKB: Nijedan klijent poslovnice Nikšić nije pretrpio štetu

Iz CKB su potvrdili da je u toku istraga Specijalnog državnog tužilaštva.

"U toku je istraga Specijalnog državnog tužilaštva u vezi sa pojedinim bivšim i sadašnjim zaposlenim CKB-a, koja je pokrenuta po nalogu sadašnjeg rukovodstva banke zbog zloupotrebe službenog položaja. Nijedan klijent poslovnice Nikšić nije pretrpio štetu, a poslovnica radi redovno i uobičajno servisira klijente", navodi se u saopštenju CKB

Bonus video: