Pjesma života: Uloga Hulije joj donijela ogromnu popularnost

Popularna Burcu Biricik rođena je i odrasla u Antaliji. Još kao srednjoškolka odlučila je da gluma bude njen poziv...
574 pregleda 0 komentar(a)
Burcu Biricik, Pjesma života
Burcu Biricik, Pjesma života
Ažurirano: 24.11.2016. 13:38h

Burcu Biricik, glavna junakinja serije Pjesma života koja se emituje radnim danima nakon Vijesti u pola sedam - već nakon emitovanja prve sezone, postigla je ogromnu popularnost i postala jedna od najzastupljenijih glumica u turskim medijima.

U seriji tumači lik Hulije, mlađe kćerke Saliha Čamoglua, koji je, da bi izgladio odnose sa prijateljem iz djetinjstva, vjerio stariju kćer Melek za njegovog sina Kerima još dok su bili djeca.

Huliji je djetinjstvo prošlo u bijedi pa je obećala sebi da će se udati za imućnog mladića i zauvijek zaboraviti siromaštvo. Sa osam godina upoznaje Kerima, sestrinog vjerenika, i govori mu da će se udati za njega. Nakon 12 godina, kad su djeca stasala za brak, Hulija čini sve kako bi postigla svoj cilj.

„Hulija nije loša djevojka, ona samo ima jasne ciljeve koje želi da ostvari. Zapravo, ona je savjesna i dobroćudna žena“, izjavila je poznata glumica o svom liku u seriji Pjesma života, trenutno najpopularnijoj drami u Turskoj.

Popularna Burcu Biricik rođena je i odrasla u Antaliji. Poslije osvojene nagrade na pozorišnom festivalu, još kao srednjoškolka odlučila je da gluma bude njen poziv. Dok je završavala osnovne studije arheologije, istovremeno je učila glumu u gradskom pozorištu, gdje je kasnije nastavila da radi.

Na televiziji svoju prvu ulogu imala je 2007. godine na Show TV. Nakon toga, niže uspjehe medju kojima kojima najznačajnija u seriji Pitanje časti (Seref Meselesi) u ulozi Kurbe, koju smatra jednom od najzahtjevniih do sada. Od sporednih, izdvaja ulogu u seriji Sulejman Veličanstveni.

Serija „Pjesma života“, svakog radnog dana od 19.10h samo na TV Vijesti

Bonus video: