Milijana Istijanović na izložbi u Beču

Istijanović je priredila sedam samostalnih izložbi. Njen rad je prikazivan na međunarodnim festivalima i projektima.
105 pregleda 0 komentar(a)
Milijana Istijanović
Milijana Istijanović
Ažurirano: 24.11.2016. 10:11h

Crnogorska umjetnica Milijana Istijanović predstaviće se sjutra u 19 časova na internacionalnoj izložbi koja će biti otvorena u galeriji Kluckland u Beču.

Organizator izložbe je nezavisna umjetnička asocijacija pod nazivom “Dienstag abend” koja se bavi promocijom savremene umjetnosti i kolaborativnim projektima sa sjedištem u Beču, Austrija. Grupna izložba okuplja 26 umjetnika sa međunarodne likovne scene (Austrija, Grčka, Velika Britanija, Poljska, Turska, Španije, Portugalije, Francuska i Crna Gora). Odabrani su umjetnici koji su učestvovali na projektu u Heraklionu u maju 2016, gdje je fokus stavljen na javni prostor tog grada. Izložba u galeriji “Kluckland” se fokusira na razne načine premještanja medija, formata, iz javnog u “institucionalni” prostor, pa tako i na socijalno-ekonomske sfere grada Herakliona i Beča kao i razne druge načine djelovanja umjetnika koji se u svom radu bave prostorom i procesom transformacije. Kustos izložbe je Ludvig Kitinger. Izložba će biti otvorena do 7. januara 2017.

Milijana Istijanović je rođena 1982. godine. Diplomirala i magistrirala na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, Crna Gora, na vajarskom odsjeku u klasi Pavla Pejovića. Priredila je sedam samostalnih izložbi. Njen rad je prikazivan na međunarodnim festivalima i projektima. Dobitnica je Godišnje nagrade za vajarstvo Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje, kao i prve nagrade na Hercegnovskom zimskom likovnom salonu.

Bonus video: