Načisto: Da li mediji mogu biti bolji od ostatka društva?

Emisiju ‘’Načisto’’ pogledajte u četvrtak od 20 sati na TV Vijesti
57 pregleda 1 komentar(a)
Načisto
Načisto
Ažurirano: 23.11.2016. 12:45h

Kako se mediji odnose prema tužilačkoj istrazi o pokušaju terorizma na dan izbora? Da li je uloga medija da bespogovorno prenose navode nadležnih ili je profesionalna obaveza medija da sumnjaju i traže pojašnjenja? Kako smo došli u situaciju da oni koji postavljaju pitanja i otvaraju dileme budu proglašeni saradnicima terorista? Da li u Crnoj Gori bjesni, kako to vlast voli da kaže, "medijski rat" ili je riječ o smišljenom gušenju slobodne misli i javnom odstrijelu ljudi koji se ne libe da postavljaju pitanja.

Koje su slabosti novinarske profesije u Crnoj Gori, da li mediji mogu biti bolji od ostatka društva? Da li se polarizacija druŠtva samo preslikava na medijski prostor? Kakvu su praksu sa sobom donijeli uvezeni mediji, da li su ti mediji grobari profesije ili kako vole da se predstave - branioci crnogorske drzave i identiteta. Kakva je uloga Javnog servisa, kako se politički interes i uticaj prelama u medijskoj sferi?

Odgovor na ova i mnoga druga pitanja Petar Komnenić će potražiti u razgovoru sa Mihailom Jovovićem, glavnim i odgovornim urednikom Vijesti, Goranom Đurovićem, članom Savjeta RTCG, Milijem Prelevićem, urednikom politike u Dnevnim novinama i Borisom Darmanovićem, direktorom portala CDM.

Emisiju ‘’Načisto’’ pogledajte u četvrtak od 20 sati na TV Vijesti.

Bonus video: