Dokazano da Kovač firmu nije oštetio za 50.000 eura

Tim je potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Podgorici
187 pregleda 0 komentar(a)
Rajko Kovač, Foto: Savo Prelević
Rajko Kovač, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.11.2016. 11:01h

Presudom Apelacionog suda, bivši direktor javnog preduzeća Mediteran reklama Rajko Kovač, pravosnažno je oslobođen optužbe da je izvršio produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Tim je potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Podgorici.

Sutkinja Biljana Uskoković izrekla je oslobađajuću presudu okrivljenom Kovaču, jer nije dokazano da je davanjem olakšica za postavljanje bilborda, oštetio javno preduzeće za oko 50.000 eura.

"Prvostepeni sud je ocjenom dokaza i odbrane optuženog, pravilno zaključio da nije dokazano da je Kovač počinio krivično djelo za koje je optužen... Da Kovač, kao direktor, davanjem olakšica zainteresovanim preduzećima nije prekoračio ovlašćenja, prvostepeni sud pravilno zaključuje i iz Odluke o lokalnim komunalnim taksama... gdje je navedeno da se specijalizovanim marketinško-reklamno propagandnim preduzećima i agencijama koje na višegodišnji ugovorni zakup instaliraju minimum pet reklamnih panoa, isključivo bilborda i city light-ova, mogu na tačno određeni rok i procenat odobriti eventualne olakšice lokalne komunalne takse, a koje olakšice se odobravaju u cilju konkurentnosti”, piše u obrazloženju presude Apelacionog suda.

Bonus video: