MOK stipendira crnogorske skijaše

Predsjednik COK, Dušan Simonović kazao je da su sredstva dobijena u skladu sa participiranjem na prethodnim Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju.
59 pregleda 0 komentar(a)
Dušan Simonović, Foto: Boris Pejović
Dušan Simonović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.11.2016. 15:07h

Crnogorski olimpijski komitet (COK), zajedno sa Skijaškim savezom, prepoznao je važnost usavršavanja mladih skijaša i zahvaljujući programu Međunarodnog Olimpijskog komiteta obezbijedio sredstva za šest olimpijskih stipendija, saopšteno je iz te asocijacije.

Ugovori o stipendiranju potpisani su sa Ivanom Bulatović, Nadeždom i Bojanom Milošević, Bojanom Kosićem i Eldarom Salihovićem.

Olimpijsku stipendiju za Zimskeolimpijske igre Pjongčang 2018. godine dobio je i Tarik Hadžić, ali se on nije pojavio na svečanoj ceremoniji potpisivanja ugovora.

Predsjednik COK, Dušan Simonović kazao je da su sredstva dobijena u skladu sa participiranjem na prethodnim Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju.

"Aplicirali smo i dobili ta sredstva i odlučili da ih ravnomjerno raspodijelimo. Smatram i vjerujem da će im stipendije u nekoj mjeri pomoći da lakše realizuju planove priprema i takmičenja, ali ona nijesu dovoljna. Uložićemo dodatne napore, mi iz COK i iz Skijaškog saveza, kao i matični klubovi kako bi se sve planirano sprovelo, a takmičari se što bolje prpremili", kazao je Simonović.

On je dodao da je uvjeren da će crnogorski predstavnici na Igrama u Pjongčangu dostojno reprezentovati svoju državu, kao što su to radili i u Vankuveru i Sočiju.

Predsjednica Skijaškog saveza, Vesna Medenica kazala je da su očekivanja crnogorskih skijaša velika i da je to sportski.

"Mi u Skijaškom savezu smo nešto obazriviji. Od njih očekujemo da opravdaju samo ono što klubovi, savez i COK u njih ulažu. Na zajedničkom cilju, do ostvarenja rezultata, želim da ih prati veliki rad, trud i sportska sreća", rekla je Medenica.

Očekivanja naših najboljih mladih skijaša ovim će biti znatno realnija – stipendije će im omogućiti lakše sprovođenje priprema za naredna takmičenja:

Talentovani skijaš Eldar Salihović kazao je da stipendija znači puno i da će im biti podstrek i olakšanje.

"Radimo, koliko možemo, imamo velika očekivanja, sportski je nadati se učešću na Olimpijskim igrama. Biće nam lakše da ostvarimo zacrtane planove. U februaru nas očekuje Evropski kup i tamo se nadam dobrim rezultatima", rekao je Salihović.

Bodovanje za kvotu koja obezbjeđuje učešće na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. godine počelo je sa startom skijaške sezone i trajaće do početka januara 2018.

Prema propozicijama, računaju se rezultati sa pet najboljih trka.

Bonus video: