Boreta nije mogao da zida iz zatvora

Rok za gradnju istekao “zbog objektivnih razloga”
911 pregleda 12 komentar(a)
Saša Boreta, Foto: Vijesti
Saša Boreta, Foto: Vijesti
Ažurirano: 22.11.2016. 15:04h

Saša Boreta, jedan od osuđenih za ubistvo visokog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića, predao je budvanskom Sekretarijatu za urbanizam zahtjev za produženje građevinske dozvole, koja mu je izdata prije četiri godine.

Zahtjev je resornoj opštinskoj službi dostavila njegova supruga Marina, koja je donijela i punomoćje.

Boreta se nalazi na izdržavanju 30-godišnje zatvorske kazne u Spužu.

“Molim vas da mi produžite građevinsku dozvolu izdatu 26. novembra 2012. godine. Zbog objektivnih razloga na koje nijesam mogao uticati, istekao mi je rok važenja građevinske dozvole koju ste mi izdali, te vas ovim putem molim da mi izađete u susret i produžite rok važenja”, piše u molbi koju je potpisao Boreta.

Opština Budva izdala je prije četiri godine građevinsku dozvolu za dogradnju i nadogradnju dijela poslovnog centra “Potkošljun” koji je u njegovom vlasništvu. Taj objekat nalazi se na ulazu u grad, kod velikog kružnog toka.

Boreti je bila dozvoljena dogradnja i nadogradnja prizemlja, dva sprata i potkrovlja ukupne bruto građevinske površine 539 kvadrata.

To je ujedno i predviđeno važećim Detaljnim urbanističkim planom “Potkošljun”. Dozvolom su obuhvaćene parcele 1234 /1 i 1234/9 KO Budva, na kojima je, prema katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine, Boreta vlasnik prvog sprata ukupne površine od 120 kvadrata, dok je prizemlje od 162 kvadrata i dvorište od 67 kvadrata vlasništvo njegove supruge Marine Borete.

Bonus video: