Podgoričanin u Budvi otimao zlato ženama

Inspektori su utvrdili da je oteti zlatni nakit prodavao u jednoj od pogoričkih zlatara po višestruko manjim cijenama od tržišnih
164 pregleda 12 komentar(a)
otimanje krađa razbojništvo, Foto: Novilist.hr
otimanje krađa razbojništvo, Foto: Novilist.hr
Ažurirano: 22.11.2016. 12:41h

Inspektori budvanske kriminalističke policije juče su rano ujutru u zasjedi uhvatili Podgoričanina Dalibora Krstovića (26), koji se sumnjiči da je proteklih desetak dana napadao žene u Budvi otimajući im zlatni nakit. Krstović je zadao glavobolju budvanskim inspektorima, pošto su u stanicu policije počele da pristižu napadanute žene, sa istovjetnom pričom o krađi nakita.

Krstović je čekao žrtve, kada ulaze u zgradu, prilazio im s leđa i kidao zlatne lančiće sa vrata.

Mnoge od njih nijesu ni vidjele napadača, a gotovo svaka od njih zadobila je povrede zbog nasilnog otimanja nakita.

Policiji su prijavljena četiri slučaja.

Krstović je, rečeno je nezvanično “Vijestima”, u Budvu dolazio iznajmljenim rentakar automobilom iz Podgorice.

On se, navodno, odmah nakon pljačke vraćao u Podgoricu.

Inspektori su utvrdili da je oteti zlatni nakit prodavao u jednoj od pogoričkih zlatara po višestruko manjim cijenama od tržišnih.

Policija tvrdi da se Krstović opustio, misleći da mu neće ući u trag i počeo je da pravi greške.

To je bilo kobno po njega, jer je policija uspjela prvo da identifikuju automobil, a potom nakon informacija iz rentakar agencije i razbojnika.

Policija je juče oko šest i po sati izjutra postavila zasjedu nakon dojave da se mladić iz Podgorice ponovo zaputio u Budvu.

Nakon što je ušao u grad, inspektori su ga uhapsili. Krstović je juče uz krivičnu prijavu kojom se tereti za četiri teške krađe na drzak način, priveden osnovnom državnom tužiocu u Kotoru, koji mu je odredio zadržavanje.

Krstović je ranije osuđivan za težak krivični prestup, ubistvo bliskog člana familije, zbog kojega je služio zatvorsku kaznu od 10 godina.

Bonus video: