’’Dnevnica’’ sa doajenom crnogorske narodne i izvorne muzike Zoranom Kalezićim

„Moja pjesma je oduvijek bila namijenjena onima na koje ja ličim, a moj današnji koncert i svaka pjesma na njemu, biće namijenjena Elviri njenoj djeci.“ vidno radostan je rekao Kalezić
135 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.11.2016. 11:26h

Svaka epizoda Dnevnice je zanimljiva ne svoj način. Ona koja se emituje u srijedu 23. novembra, sa doajenom crnogorske narodne i izvorne pjesme, Zoranom Kalezićem je zaista posebna. Ne zbog toga što je Zoran odlučio da cijeli dan radii da uz podršku partnera IDEA marketa pomogne nekome, to je misija svakog heroja Dnevnice, već zato što će je kraju svog radnog dana, napravio mini koncert.

Novac i namirnice koje su stigle iz marketa IDEA su otišli u ruke samohrane majke, koja osim posljedica porodičnog nasilja, sama nosi teret podizanja četiri djevojčice. Njihova radost na kraju emisije bila je jednaka nadi koju su polagali u naš rad, velika...

„Moja pjesma je oduvijek bila namijenjena onima na koje ja ličim, a moj današnji koncert i svaka pjesma na njemu, biće namijenjena Elviri njenoj djeci.“ vidno radostan je rekao Kalezić.

Pjesma je bila pratilac cijelog tog dana. Sve ljude sa kojima je radio, Zoran je „zarazio“ pjevanjem. Pjevala je služba za održavanje City moll-a, zidari, prodavači, pa i konobari. Zoran je tako svoj radni dan učinio manje napornim, a svi drugi su jasno pokazali da njega percipiraju kao metaforu za crnogorski narodni melos.

„ Ovo je sigurno jedna od najduhovitijih epizoda Dnevnice koju smo do sada snimali. Zoranov neposredan i otvoren način komunikacije učinio je sve učesnike opuštenijim, što se odrazilo na kvalitet dijaloga. Toplo preporučujemo gledaocima da pogledaju i „priču o crnogorskim koktelima“ koje je Zoran predložio u toku snimanja na jednom svom radnom mjestu. “ rekli su nam iz Fabrike ideja, koja producira emisiju.

Galerija

Bonus video: