Podgorica: Maloljetnica zatečena u konzumiranju alkohola, gazda lokala kažnjen

Akcija „Stop alkoholu maloljetnicima“ je izvedena u sklopu projekta „Mladost“ koji policija sprovodi radi suzbijanja delikventnih ponašanja maloljetnika
57 pregleda 15 komentar(a)
alkohol, maloljetnice, Foto: Shutterstock
alkohol, maloljetnice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.11.2016. 14:37h

Policija je tokom vikenda u jednom lokalu u Podgorici zatekla maloljetnicu (16) u konzumiranju alkohola, vlasniku tog kafe bara izdat je prekršajni nalog za naplatu novčane kazne, dok je taj lokal zatvoren do daljnjeg.

"Službenici CB Podgorica – inspektori Jedinice kriminalističke policije za suzbijanje maloljetničke delinkvencije i službenici koji rade na poslovima očuvanja javnog reda i mira su, zajedno sa turističkim inspektorom, tokom dvije noći proteklog vikenda, odnosno 18/19. i 19/20. 11. 2016. godine, u užem gradskom jezgru i dijelu grada zv. Preko Morače izvršili obilazak lokala, kako bi kontrolisali da li osoblje kafe barova služi alkohol maloljetnicima, što je zakonom zabranjeno. U noći 18/19. 11.2016. godine, oko 22,30 časova, u jednom lokalu u gradskom području, vlasništvo V.Lj. (23), zatečena je maloljetnica stara 16 godina u konzumiranju alkoholnog pića. Tom prilikom je policijski službenik koji posjeduje posebna znanja za rad i postupanje sa maloljetnim licima, a radi zaštitie maloljetnice, ovo lice izveo iz pomenutog lokala, o čemu su odmah obaviješteni njeni roditelji koji su došli na lice mjesta i preuzeli maloljetnicu. Nakon toga službenik Uprave za inspekcijske poslove je vlasniku pomenutog lokala, V.Lj, izrekao kaznu odnosno izdao mu prekršajni nalog, a zatim i zatvorio lokal", navodi se u saopštenju policije.

Akcija „Stop alkoholu maloljetnicima“ je izvedena u sklopu projekta „Mladost“ koji policija sprovodi radi suzbijanja delikventnih ponašanja maloljetnika, kao što su zloupotreba droga i alkohola i kockanje, kao i u cilju prevencije ovakvih ponašanja i zaštite maloljetnika.

Kako se navodi, policijski službenici CB Podgorica će, shodno planu, nastaviti ovu preventivnu aktivnost, u cilju zaštite maloljetnih lica tj. zabrane točenja alkoholnih pića maloljetnim licima.

Bonus video: