Rus izgubio titule od Amerikanca sa poenom zaostatka na sve tri liste

Kovaljev je sudije nazvao pristrasnim i pozvao se na zvižduke publike njihovoj odluci
82 pregleda 5 komentar(a)
Andre Vord, Foto: Twitter
Andre Vord, Foto: Twitter
Ažurirano: 20.11.2016. 09:18h

U jednom od najizjednačenijih bokserskih duela ikada, Rus Sergej Kovaljev izgubio je u Las Vegasu titule svjetskog prvaka od Amerikanca Andre Vorda.

Vord je u borbi za šampionske pojaseve poluteške u verzijama WBA, IBF, WBO, jednosglasno slavio identičnim odlukama sudija 114:113. Sudije su bili Amerikanci, Bart Klemens, Glen Troubridž i Džon Makai.

"Znao sam da će ovo biti borba ravnopravnih boksera, i da sam i ja izgubio mislio bih da je nepravedno. Smatram da se svimam dopala borba i da je meč bio izuzetan. Što se erevanša tiče, moreće sačekati. Ja sam u ovojn gopdini već tri puta boksovao i potreban mi je odmor", kazao je 32-godišnji Vord, koji je uspješno prešao iz supersrednje i opasao se pojasom poluteške.

Godinu stariji Rus je kao i u već kultnoj borbi protiv Bernarda Egzekutora Hopkinsa, držao centar ringa, ali prema sudijama nije bio dovoljno uvjerljiv da sačuva titule. On ne misli tako. Pogotovo što je Vorda bacio na patos već u finišu 2. runde. Ipak, Rus je propustio previše šansi da dobije meč prekidom.

"Pobjeda Vorda je apsurd i dobiću revanš. Razumijem da su sudije domaće i pristrasne, ali publiku ne možete prevariti i ona ih je izviždala", naglasio je Kovaljev

Kovaljev je doživio prvi poraz, uz 30 pobejda, 26 nokautom, dok je Vord Dobio i 31. profi boj, ali sa skorom od tek 15 nokauta.

Bonus video: