Za koga je u Budvi spremna zolja?

Jedan od mještana tog naselja je pozvao policiju i saopštio da mu je u dvorištu parkiran motocikl, ali da ne zna čiji je i ko ga je tu ostavio. U njemu je pronađeno oružje
848 pregleda 41 komentar(a)
zolja, Foto: Shutterstock
zolja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.11.2016. 14:53h

U budvanskom naselju Gospoština pronađen je motor u kome se nalazio ručni bacač - takozvana zolja, a dva muškarca koja su ga koristila uspjela su da umaknu policijskoj potjeri.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da inspektori sumnjaju da je to oružje planirano da se koristi u napadu na jednog Budvanina, bliskog likvidiranom Goranu Đuričkoviću.

Saopšteno je da je jedan od mještana tog naselja pozvao policiju i saopštio da mu je u dvorištu parkiran motocikl, ali da ne zna čiji je i ko ga je tu ostavio.

Izvor “Vijesti” tvrdi da su policajci tada došli do njegove kuće, otvorili jednu od pregrada i u njoj pronašli zolju i dvije fantomke.

Prema istim informacijama, proteklih dana inspektori su obavili informativne razgovore sa brojnim osobama, mogućim metama tog napada.

Istraga je označena tajnom, jer postoje naznake da bi se intenzivan rat kotorskih kriminalnih klanova mogao ponovo preseliti u Budvu.

Jedan od sagovornika “Vijesti” tvrdi da su u noći između subote i nedjelje policiji prijavljene dvije sumnjive muške osobe, koje su u Gospoštini navodno “obilazile kuće nekoliko bezbjedonosno interesantnih osoba”.

“Te noći bilo je veliko nevrijeme i jaka kiša, što im je pomoglo da pobjegnu policiji, koja je blokirala naselje. U početku se mislilo da je riječ o razbojnicima, jer je naselje sa brojnim luksuznim kućama i stanovima često meta napada. Nakon što je pronađeno oružje, istraga je krenula u drugom smjeru”.

Prema nepotvrđenim informacijama, prema nalogu tužilaštva oružje, fantomke i motor upućeni su u Forenzički centar u Danilovgrad na vještačenje.

Iz policije juče nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” o tom slučaju.

Rat kriminalnih klanova od kraja 2014. godine koštao je živote dva Budvana - Sašu Markovića i njegovog kuma Gorana Đuričkovića.

Đuričković je ubijen prije godinu, a sumnja se da je likvidiran zbog nestanka tovara kokaina od 200 kilograma u Španiji.

Njegov kum - Marković ubijen je u aprilu 2015. navodno greškom, jer su egzekutori tražili Đuričkovića sa kojim je sjedio neposredno prije nego je izrešetan.

Istražitelji vjeruju da su žrtve tog rata i Podgoričanin Ivan Lopičić, Cetinjanin Goran Radoman, Plužinjanin Božidar Cicmil, Kotorani Dalibor Đurić, Goran Biskupović, Miloš Bošnjak, Novljanin Radovan Matović Rakela, Srđan Vlahović iz Podgorice.

Posljednje u nizu ubistava dogodilo se na Cetinju - Radomir Đuričković (41) ubijen je dok je vozilom prilazio kući.

Za posljednju likvidaciju osumnjičeni su Mario Milošević, Igor Mašanović i Vukan Vujačić.

Bonus video: