Ja sam Bolt - običan čovjek

Filma govori o odrastanju, sazrijevanju i dostignućima sprintera sa Jamajke, koji je, u očima drugih, sve, samo nije običan čovjek, i obični sportista
0 komentar(a)
Bolt, Foto: Reuters
Bolt, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.11.2016. 12:59h

Krajem ovog mjeseca, 28. novembra, u svjetske bioskope ući će dokumentarni film o životu Useina Bolta, najbržeg čovjeka svih vremena i jednog od najboljih sportista današnjice.

“Ja sam Bolt” – naziv je filma, koji govori o odrastanju, sazrijevanju i dostignućima sprintera sa Jamajke, koji je, u očima drugih, sve, samo nije običan čovjek, i obični sportista.

On za sebe kaže upravo suprotn.

“Živim jednostavan život, i to je razlog zbog kojeg sam pristao da snimim film o sebi. i mislim da smo uspjeli da pokažemo ljudima da sam ja momak koji voli da se zabavlja, da kulira, da ide na žurke. Ništa to nije drugačiji život od života mnogih sportista, a taj talenat što imam i želja da budem najbolji je nešto što je u meni, i što ne može da se prenese na platno”, kazao je Bolt.

Bolt (30) je pri kraju karijere, u kojoj je rušio svjetske rekorde na 100 i 200 metara, i osvojio devet zlatnih olimpijskih medalja.

Najavio je da će narednog ljeta, po završetku Svjetskog prvenstva – zauvijek otići sa staze.

“Cijelog života sam u sportu i želim da ostanem. Bliži se kraj atletske karijere, a zaista želim da se oprobam u fudbalu. To je sport koji obožavam, jednostavno moram da znam da li bih mogao da uspijem”, ponovio je Bolt.

Bolt priznaje da uživa u slavi koju je stekao širom svijeta...

“Na početku sam bio zbunjen, nisam znao šta se događa. Ali kada sam pričao sa ljudima oko sebe, shvatio sam da je to prilika da postanem uzor nekim ljudima. I to je nešto najljepše što je moglo da se dogodi. Ako moj primjer posluži nekome da ga inspiriše da uradi dobre stvari, ako neka moja greška posluži nekome da je on ne napravi – ja sam presrećan”, rekao je Bolt.

I kada završi karijeru – ambicije su mu velike.

“Ne krijem da želim da budem jedan od najvećih svih vremena. Želim da me ljudi pominju kao što pominju Muhameda Alija ili Pelea. I na tome ću raditi i kada završim karijeru”, kazao je najbrži čovjek svih vremena.

Film “Ja sam Bolt” izašao je iz produkcije Universal Pictures, a u njemu će se pojaviti i o Boltu govoriti, između ostalih, Nejmar, Serena Vilijams, Pele, Asafa Pauel, Zigi Marli...

Bonus video: