OSUMNJIČENI ZA POKUŠAJ TERORIZMA BRANI SE SA FACEBOOKA:

Prijavio Katnića i Sinđelića što ga zovu teroristom?

“Uhapšeni Sinđelić, zavisnik od narkotika i alkohola, koji je prijetio i svojoj supruzi ubistvom, zbog čega je ista podnijela krivičnu prijavu, samo je izvođač prljavih poslova za pomenute naručioce”, napisao je Ristić
93 pregleda 127 komentar(a)
Nemanja Ristić, Foto: Facebook
Nemanja Ristić, Foto: Facebook
Ažurirano: 19.11.2016. 07:22h

Novoosumnjičeni za pokušaj terorizma u Crnoj Gori Nemanja Ristić saopštio je juče da je podnio krivičnu prijavu protiv Aleksandra Sinđelića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Ristić ih je na Fejsbuku optužio da su ga oklevetali i pripisali mu učešće u pripremi navodnog državnog udara u Crnoj Gori.

Tvrdi da je prijavu protiv Sinđelića podnio zbog lažnog optuživanja i ugrožavanja sigurnosti, a protiv Katnića zbog zloupotrebe službenog položaja.

“Iza ove orekstrirane hajke stoje obavještajne strukture okupljene oko Mila Đukanovića i Bebe Popovića, a usko povezane sa albanskom narkomafijom”, napisao je Ristić, optužujući američku CIA i službenike ambasada u Beogradu i Podgorici da su “mentori”.

“Uhapšeni Sinđelić, zavisnik od narkotika i alkohola, koji je prijetio i svojoj supruzi ubistvom, zbog čega je ista podnijela krivičnu prijavu, samo je izvođač prljavih poslova za pomenute naručioce”, napisao je Ristić.

Taj Beograđanin napisao je da će “sve neistine, iznijete od dana izbora u Crnoj Gori, biti demaskirane i raskrinkane pred pravosudnim organima i cjelokupnom javnošću”.

Fejsbuk grupa Srpski sabor zavetnici, Ristića je 14. oktobra označila na fotografijama sa skupa Demokratskog fronta u Podgorici.

U proširenoj tužilačkoj naredbi za sprovođenje istrage, Rusi Eduard Vladimirović Shirokov i Vladimir Nikolajević Popov označeni su kao organizatori kriminalne grupe sa ciljem da nasilno zauzme Skupštinu, ubije premijera Mila Đukanovića i proglasi izbornu pobjedu Demokratskog fronta.

Osim Rusa i Ristića, za terorizam u pokušaju osumnjičeni su i Sinđelić, bivši šef srpske Žandarmerije Bratislav Dikić i Predrag Bogićević.

Ostatak od 16. osumnjičenih tereti se za stvaranje kriminalne organizacije.

Tužioci tvrde da je haos u izbornoj noći 16. oktobra trebalo da počne ispred državne Skupštine - grupa demonstranata koja bi se sukobila sa policijom bila bi pod kontrolom Dikića i političara iz Demokratskog fronta, čiji identitet tužioci još nijesu otkrili...

U dokumentu tužilaštva objašnjava se da su se Rusi 26. septembra u Moskvi sastali sa Aleksandrom Sašom Sinđelićem i izložili mu plan i dali mu upustva za izazivanje haosa u Crnoj Gori.

Navodi se da su ga zadužili da pronađe što veći broj osoba u Srbiji koje će se u Crnoj Gori staviti pod kontrolu Dikića i osobe iz DF-a...

Sinđeliću su naložili da kupi oružje i uniforme i za to mu dali najmanje 200.000 eura.

Piše da je ovaj tražio od Mirka Velimirovića da kupi 50 automata i pištolja i veliku količinu municije, koje bi se dopremile u Crnu Goru a kojim bi osobe koje je trebalo da posebno da angažuju dvojica Rusa napali policajce i zauzeli Skupštinu.

Dodaje se da je Velimirović taj posao obavio i Sinđeliću pokazao fotografije oružja na svom telefonu, o čemu je Beograđanin informisao Eduarda Shirokova.

Rus mu je predao dva telefona “lenovo” i tražio da jedan preda Dikiću, koji bi ovaj nakon završetka političkih govora i početka sukoba sa policijom predao osobi iz Demokratskog fronta: “Koji će nastaviti komandovanje licima koja su se sukobila sa službenicima Uprave policije i ušla u prostorije Skupštine Crne Gore”.

U tekstu se objašnjava da je dan pred izbore - 15. oktobra Dikić u Podgoricu stigao sa Kristinom Hristić, da je iste večeri od Velimirovića uzeo telefon “lenovo” zaštićen od prisluškivanja i ključeve od kuće u kojoj se nalazi oružje...

Tada su uhapšeni.

Tužilaštvo traži da Sinđelić u tom predmetu dobije status svjedoka saradnika, ali podgorički Viši sud još nije odlučio o tome.

Barešić: Nismo umiješani, a Bogićević nije naš od marta

Predsjednik za emigraciju i zamjenik predsjednika Ravnogorskog pokreta Milan Barešić kazao je “Vijestima” juče da taj pokret i njegovi članovi nemaju veze sa dešavanjima u Crnoj Gori. Objasnio je da Predrag Bogićević, kojeg Specijalno tužilaštvo sumnjiči za terorizam u pokušaju, od marta nije član RP.

“Predsjedništvo Ravnogorskog pokreta se ogradilo od svih tih aktivnosti i tu nema nijedan član RP. Naš pokret i ravnogorci nemaju nikakve veze sa dešavanjima u Crnoj Gori. Pratimo što se dešava. Tužno je i žalosno kako se manipuliše ljudima i izborima”, rekao je Barešić.

DF: Odustanite od opasne igre koja vodi bratoubilačkom sukobu

Lideri Demokratskog fronta saopštili su juče da je glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću trebalo mjesec dana da stisne petlju i konačno ih pomene u istrazi o pokušaju navodnih terorističkih napada u Podgorici.

U saopštenju Andrije Mandića, Nebojše Medojevića i Milana Kneževića tvrdi se da se 88. verzijom takozvanog državnog udara potvrdilo da se radi o podmetačini Mila Đukanovića i Bebe Popovića, sa ciljem da se spriječi očigledni i očekivani poraz lopovskog režima na izborima 16. oktobra.

“Mjesec dana je trebalo SDT-u da izmisli i iskonstruiše tužni scenario zasnovan na iskazima dvojice kriminalaca i najsitnijih policijskih doušnika - Paje i Sinđe, koji su za krvavi mafijaški novac pristali na ovu opasnu avanturu, koje je mogla i još može da izazove haos i sukobe u Crnoj Gori. Istovremeno, Katnić obavještava javnost o zavjeri nama nepoznatih Rusa, kao i drugih uhapšenih lica iz Srbije, kojima se pripisuje postojanje nekog zajedničkog zavjereničkog plana sa DF, a koje niko u DF niti poznaje niti su ikad imali bilo kakve kontakte sa bilo kojim od njih, što čitav scenario čini besmislenim, bolesnim i opasnim”, piše u tekstu iz DF-a.

Navode da je oslobađanjem Paje (Velimirović) i promjenom statusa u optužnici za Sinđu, koji više nije organizator terorističke grupe, Katnić dokazao da je brutalno obmanuo crnogorsku javnost 16. oktobra i da je vodio montiranu akciju sa jednim ciljem - da spriječi pobjedu DF i opozicije i sačuva lopovski režim.

“U najboljem maniru totalitarnih, korumpiranih režima, takozvani tužilac Katnić se drznuo da krene u otvoreni državni udar i da kompletnu vast preda Đukanoviću i da direktnom prijetnjom pomogne tajnom policajcu Markoviću da slomi većinsku volju u Glavnom odboru Bosnjačke stranke čiji članovi ne pristaju da budu izmećari i sluge mafijaškog režima”.

Šefovi Fronta u saopštenju pišu da pozivaju Katnića, Markovića i Đukanovića da odmah odustanu od opasne igre:

“I pored činjenice što privatno tužilaštvo Đukanovića i danas privodi mlade ljude i aktiviste DF širom Crne Gore, slično kao 14. i 15. oktobra prije izbora i nastavljaju represiju, koristimo priliku da uputimo jedno od posljednjih upozorenja lopovskoj družini i njihovim jurišnicima, da odustanu od nasilja, jer batina ima dva kraja, a oni dobro znaju da nećemo ustuknuti i ćutke prihvatiti bilo kakve režimske monaže. DF podržava ogroman broj slobodnih ljudi kojima je dosta pljačke, poniženja, nepravde i čije je strpljenje na ivici, tako da bi nastavak progona od strane Đukanovica i Katnića mogao da prouzrokuje nesagledive posljedice za sve u Crnoj Gori”.

Napisali su da je istorija Crne Gore prepuna montiranih procesa i nerazumnih postupaka ranijih režima, koji su često vodili strašnim bratoubilačkim sukobima i tragedijama od kojih se Crna Gora nije oporavila.

Preporučujemo za Vas