Maljković ne ispunjava uslove za predsjednika Olimpijskog komiteta Srbije

193 pregleda 0 komentar(a)
Božidar Maljković, Foto: Wikipedia.org
Božidar Maljković, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 18.11.2016. 19:04h

Izborna komisija Olimpijskog komiteta Srbije utvrdila je da samo kandidatura Ivana Todorova ispunjava uslove za novog predsjednika, dok su odbijene kandidature Božidara Maljkovića i Mitra Mrkele.

Kako je saopštio OKS, kandidature Maljkovića i Mrkele nisu prošle uslove Statuta jer je podnijeta samo po jedna nominacija, umjesto pet, odnosno nedovoljan broj članova OKS.

Ivana Todorova za predsjednika OKS kandidovalo je ukupno 26 članova, među kojima su Savezi Srbije u džudou, odbojci, rvanju, tekvondou, kajaku, veslanju, rukometu, bobu, streljaštvu, dizanju tegova, biciklizmu, ragbiju, boksu, badmintonu, tenisu, sankanju, paraolimpizmu, karlingu, skokovima u vodu, mačevanju, strijeljanju za leteće mete, jedriličarstvu, golfu, sinhronom plivanju, skijanju i hokeju na ledu.

Prva faza izbornog procesa u OKS završena je danas, a u drugoj predsjednički kandidat treba da dostavi dokaze o ispunjenosti ostalih uslova propisanih Statutom OKS.

Nakon toga Izborna komisija će se sastati kako bi utvrdila ispunjenost uslova i usvojene zaključke će uputiti Izvršnom odboru OKS u cilju usvajanja konačnih lista kandidata za sve funkcije u organima OKS.

Bonus video: