Priznanje "Dobričin prsten" dodijeljeno Mileni Dravić

Žiri su činili glumci Jasna Đuričić, prethodni dobitnik, Anita Mančić, Predrag Ejdus, koji je i predsjednik žirija, i Vojislav Brajović, kao i dramski pisac Milena Marković i reditelji Nebojša Bradić i Egon Savin
0 komentar(a)
Milena Dravić, Foto: Screenshot (YouTube)
Milena Dravić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 18.11.2016. 16:00h

Nagrada "Dobričin prsten" za 2016. godinu pripala je istaknutoj dramskoj umjetnici Mileni Dravić, koja je time postala 30. laureat tog najvišeg glumačkog priznanja u Srbiji, saopštilo je Udruženje dramskih umjetnika Srbije.

Sedmočlani žiri je odluku o dodjeli glumačke bijenalne nagrade Udruženja dramskih umjetnika Srbije za životno djelo “Dobričin prsten” donio tajnim glasanjem i to većinom glasova.

O terminu i mjestu održavanja svečanosti uručenja zlatne kopije prstena velikog Dobrice Milutinovića dobitnici Mileni Dravić biće naknadno saopšteni, navodi Udruženje dramskih umjetnika Srbije u saopštenju koje je potpisao predsjednik Udruženja Vojislav Brajović.

U konkurenciji za ovogodišnju nagradu bilo je 11 istaknutih glumica i glumaca, a osim dobitnice Milene Dravić, nominovani su i Livija Banka, Vlastimir Velisavljević, Radmila Živković, Mirjana Karanović, Marko Nikolić, Gorica Popović, Miodrag Radovanović Mrgud, Tihomir Stanić, Saša Torlaković i Dara Džokić.

Žiri su činili glumci Jasna Đuričić, prethodni dobitnik, Anita Mančić, Predrag Ejdus, koji je i predsjednik žirija, i Vojislav Brajović, kao i dramski pisac Milena Marković i reditelji Nebojša Bradić i Egon Savin.

Podršku dodjeli nagrade dali su Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Bonus video: