U Baru oduzeti eksploziv, municija i pištolj: Uhapšeni otac i sin iz Valjeva

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji se izjasnio da u radnjama R.R. i S.R. postoje elementi bića krivičnog djela
94 pregleda 13 komentar(a)
pištolj, minicija, Foto: Uprava policije
pištolj, minicija, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 18.11.2016. 14:03h

Barska policija uhapsila je R.R. (74) i njegovog sina S.R. (31) iz Valjeva, državljane Republike Srbije sa boravkom u Baru, kod kojih je prethodno u porodičnoj kući u Baru pronađena veća količina eksploziva, kao i kapisle, štapini i vatreno oružje.

"Službenici CB Bar su juče, 17.11.2016. godine postupajući shodno operativnim podacima, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Baru, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koriste R.R. i S.R. Policijski službenici su u garaži koju koristi R.R, a koja se nalazi u sklopu stambenog objekta, pronašli eksploziv, sredstva za aktiviranje eksploziva i municiju, i to: 12 komada detonatorskih kapisli, pet komada inicijalnih upaljača „Nonel”, 20 komada električnih detonatorskih kapisli, sporogoreći štapin, tinjajući fitilj, 325 grama eksploziva TNT, 2.981 gram privrednog eksploziva, ručnu bombu M57 i 15 komada metaka call 7,9 mm. Navedene eksplozivne materije i municija su oduzeti od R.R. Takođe, pretresom spavaće sobe koju koristi S.R. je u ormaru pronađeno vatreno oružje – pištolj marke „Browning“, u ilegalnom posjedu, koje je oduzeto od ovog lica", navode iz polciije.

Kako se dodaje, o događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji se izjasnio da u radnjama R.R. i S.R. postoje elementi bića krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"R.R. i S.R. su lišeni slobode i uz i krivičnu prijavu će biti privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da su počinili navedena krivična djela. Oduzeti eksploziv, eksplozivne materije, sredstva za aktiviranje eksploziva, municija i pištolj će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja", zaključuje se.

Bonus video: