Medenica: Nikada ne bih odustala od predmeta inficiranih beba

Na pitanje da li će „nešto reći Boškoviću povodom toga“, Medenica je kazala da „on više nije sudija“
113 pregleda 15 komentar(a)
Vesna Medenica, Foto: Boris Pejović
Vesna Medenica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.11.2016. 18:16h

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica kazala je da, kao sudija, nikada ne bi odustala od predmeta u slučaju inficiranih beba u Bijelom Polju.

Sudija Vidomir Bošković, koji je bio predsjednik Vijeća u sudskom postupku protiv ljekara bolnice u Bijelom Polju, optuženih za inficiranje beba, podnio je zahtjev za razrješenje Sudskom savjetu 14. novembra. On je naveo da se na to odlučio samostalno, bez uticaja bilo koga, jer želi da se bavi drugim poslom.

Medenica je kazala da je zagarantovano Ustavom da svaki sudija ima pravo da odustane od sudijske funkcije svojom pisanom izjavom, što je Bošković i učinio.

"Reći ću vam ličnu impresiju. Da sam na njegovom mjestu, nikada ne bih to uradila, dok ne bih završila takav predmet", kazala je Medenica novinarima.

Na pitanje da li će "nešto reći Boškoviću povodom toga", Medenica je kazala da "on više nije sudija".

Odgovarajući na pitanje da li vanraspravno vijeće raspravlja o tome da Aleksandru Sinđeliću da status svjedoka saradnika, i kada bi se to moglo dogoditi, ona je kazala da je tužilačka istraga i zakonom i Ustavom predviđena i da procesni zakon predviđa rokove.

"U svim rokovima i sa svim zakonskim ovlašćenjima, kako tužilaštvo, tako i sud, će se odnijeti“, rekla je Medenica.

Bonus video: