Djevojčica udarila u zaustavljeni auto

Suđenje Petru Ivanoviću odloženo za 27. decembar, jer je nalaz vještaka Mašinskog fakulteta strankama dostavljen prije tri dana
239 pregleda 138 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Savo Prelević
Petar Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.11.2016. 06:54h

Vozilo potpredsjednika Vlade Petra Ivanovića bilo je zaustavljeno i djevojčica je vjerovatno naletjela na automobil bivšeg ministra poljoprivrede.

Prema saznanjima “Vijesti”, to će biti i zaključak vještaka Mašinskog fakulteta na suđenju Ivanoviću zbog saobraćajke u kojoj je prije šest godina na pješačkom prelazu udario djevojčicu.

Suđenje bivšem ministru poljoprivrede juče je odloženo za 27. decembar, jer je nalaz vještaka Mašinskog fakulteta strankama dostavljen prije tri dana, pa je odbrana tražila odlaganje.

U nalazu vještaka nije navedeno mišljenje o toku saobraćajne nesreće, već će se vještaci na suđenju izjašnjavati o tome, ali prema pouzdanim saznanjima “Vijesti”, bliži su mišljenju ranijeg vještačenja vještaka Darka Savićevića.

Sud je angažovao Mašinski fakultet, nakon što se dva vještaka saobraćajne struke nijesu mogla usaglasiti oko svojih nalaza.

Vještak Goran Čarapić bio je kategoričan da je Ivanović vozilom u pokretu udario djevojčicu na pješačkom prelazu, dok je vještak Savićević tvrdio da ne može sa sigurnošću da se utvrdi da li je do udara došlo na pješačkom prelazu i ostavio mogućnost da je djevojčica naletjela na zaustavljeno vozilo.

Upravo na tu mogućnost, pozivao se i ministar - da vozilo nije bilo u pokretu i da je djevojčica prije pješačkog prelaza natrčala na njega.

Ivanović je optužen za ugrožavanje javnog saobraćaja iz nehata, za šta mu prijeti novčana kazna ili zatvor do godinu.

Prema optužnom predlogu, ministar je oktobru 2010. godine udario djevojčicu A. B. koja je zadobila laku tjelesnu povredu.

Navodi se da se Ivanović nije vozilom zaustavio na pješačkom prelazu kako bi propustio djevojčicu, usljed čega je udario lijevom bočnom stranom automobila.

Prvostepenom presudom iz jula 2014. godine, Ivanović je oslobođen optužbi, ali je Viši sud ukinuo tu odluku.

Bonus video: