Ovo je greška, Miloja Pekovića ne poznajem

Istražitelje je navodno do Nikšićanke odveo DNK profil izolovan sa čaura pronađenih nakon ranjavanja Pekovića, u martu 2016.
198 pregleda 2 komentar(a)
Monika Jovanović, Foto: Boris Pejović
Monika Jovanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.11.2016. 06:38h

Nikšićanka Monika Jovanović (21) uhapšena je zbog sumnje da je nabavila oružje iz kog je krajem marta pucano na šefa sprovodničke službe ZIKS-a Miloja Pekovića.

Jovanovićevoj je juče nakon saslušanja u Višem tužilaštvu određeno zadržavanje.

Pred tužiteljkom Majom Jovanović tvrdila je da je greškom uhapšena, da nikada nije imala kontakt sa oružjem i da ne zna ko je Miloje Peković, niti da je ranjen.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” istražitelji sumnjaju da je Nikšićanka pomagala u ranjavanju Pekovića, jer je on navodno pravio probleme njenom suprugu Aleksandru Jovanoviću, koji je u spuškom zatvoru zbog šverca droge.

Navodno, istražitelje je do Nikšićanke odveo DNK profil izolovan sa čaura pronađenih nakon ranjavanja Pekovića.

Branilac Jovanovićeve, advokat Sava Kostić kazao je “Vijestima” da je Nikšićanka na saslušanju rekla da su je istražitelji najvjerovatnije greškom povezali sa tom pucnjavom, jer je pominjala prezimenjaka ranjenog dok su je policajci prisluškivali.

“U junu je uhapšena zbog drugog krivičnog djela, za koje je danas potpisala sporazum o priznanju krivice. Dok je bila pod mjerama tajnog nadzora često je pominjala dvojicu nikšićkih inspektora koji se prezivaju Peković. Tužiteljki je rekla da je tada mislila da je prati jedan od Pekovića koji živi u njenoj blizini i da ga je zbog toga i pominjala u razgovoru sa svojim suprugom”, kazao je Kostić.

Dodao je da se Jovanovićeva šokirala kada je čula da je povezuju sa ranjavanjem službenika spuškog zatvora.

“Iznijela je odbranu i tražila da ide na poligraf. Odgovarala je na pitanja tužiteljke i moja pitanja. Rekla da ne poznaje Pekovića, niti bilo koga ko ga poznaje, da uopšte na zna o kome se radi i da ne zna ni da je taj čovjek ranjen. Takođe, rekla je da tih dana uopšte nije dolazila u Podgoricu i da je njen suprug koristio odmor, a ne bio u zatvoru. Predložila je tužiteljki da i službenika ZIKS-a pita da li poznaje nju i da li je ikada vidio”, kazao je advokat.

Dodao je da je Nikšićanka na saslušanju tvrdila da joj suprug nikada nije pominjao Miloja Pekovića, već da su razgovarali o inspektoru za kog je bila ubijeđena da je prati”, kazao je advokat. Kostić objašnjava da je Jovanovićeva, odgovarajući na pitanja tužiteljke rekla da svjesno nije dolazila u dodir sa oružjem i municijom, ali nije isključila mogućnost da je zbog posla kojim se bavi - taksiranja, negdje ostao njen DNK.

“Na pitanja tužiteljke Maje Jovanović da li je ikada nabavljala oružje, rekla je da nikada nije bila u posjedu ni oružja ni municije, ali je ostavila mogućnost da je dolazila u dodir sa municijom. Naravno, rekla je da nikada nikome nije dala municiju ni oružje”, kazao je Kostić.

Advokat je rekao da je odgovarajući na njegova pitanja, Jovanovićeva rekla da joj je policija više puta uzimala DNK.

Peković je ranjen 25. marta. Napadači su na njega otvorili vatru dok se vozilom kretao od Zagoriča prema gradu, u blizini Vezirovog mosta.

Sedam mjeseci robije za drogu

Monika Jovanović hapšena je i početkom juna u policijskoj akciji “Fiks”. Tužilaštvo je tada sumnjičilo da je bila dio organizovane narkogrupe. Kostić je kazao da je juče sa tužicoem Milošem Šoškićem potpisala sporazum o priznanju krivice za to krivično djelo: “Prije petnaestak dana postigli smo sporazum da odleži sedam mjeseci zbog pomaganja organizovanoj kriminalnoj grupi u izvršenju krivičnog djela, koji je danas potpisan. Rekla je da je kolateralna šteta lošeg društva, ali je pristala na nagodbu. Sporazum će biti poslat Višem sudu na odlučivanje”.

Bonus video: