Na graničnom prelazu sa Hrvatskom zaplijenjeno 19 kila marihuane

Carinski službenici su oko 08,30 časova na izlazu iz Crne Gore zaustavili vozilo „Mercedes“ tip 210 kojim je upravljao T.K (48). U vozilu se nalazilo još četiri osobe, takođe strani državljani, od kojih troje djece
6 komentar(a)
Oduzeta droga
Oduzeta droga
Ažurirano: 17.11.2016. 15:04h

Policija je danas na graničnom prelazu Debeli brijeg sa Hrvatskom, u vozilu albanskih registarskih oznaka kojim je upravljao albanski državljanin, otkrila 35 pakovanja sa preko 19 kilograma

Carinski službenici su oko 08,30 časova na izlazu iz Crne Gore zaustavili vozilo „Mercedes“ tip 210 kojim je upravljao T.K (48). U vozilu se nalazilo još četiri osobe, takođe strani državljani, od kojih troje djece.

"Carinski i policijski službenici su izvršili pregled lica, kao i pregled motornog vozila koji je izvršen organoleptički uz korišćenje priručnih sredstava, inspekcijskih ogledala, i ostalog pomoćnog alata. Prilikom pregleda vozila carinski i policijski službenici su u specijalno izrađenom skrovištu, tzv. bunkeru, u gepeku iza rezervoara, pronašli 35 pakovanja, oblijepljenih PVC folijom, pravougaonog oblika i različite težine, u kojima se nalazila biljna materija tamno zelene boje za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana. Carinski i policijski službenici su oduzeli pomenutu materiju i o svemu obavijestili policijske službenike Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja koji su o događaju obavijestili nadležnog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici", piše u saopštenju policije.

T.K. je uhapšen i protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. On će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu. Po nalogu tužioca od T. K. je oduzeto i auto.

Oduzeta droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Bonus video: