Flaj fišing u Podgorici i za osobe sa invaliditetom

Promovisanje flaj fišing kod osoba sa invaliditetom kao sporta, hobija, načina ribolova ali i kao stila života svih, bez ograničenja
170 pregleda 0 komentar(a)
fly fishing, Foto: FFK Budućnost
fly fishing, Foto: FFK Budućnost
Ažurirano: 17.11.2016. 11:51h

Projekat "Sport za sve, bez ograničenja", tačnije prvi njegov dio u Podgorici su realizovali Fly fishing klub Budućnost i Udruženje paraplegičara Podgorice. Prvi dio realizovanog programa „fly casting” završen je na seminaru posvećenom licima sa invaliditetom.

Predavač na seminaru je bio Đorđe Anđelković iz Srbije, sertifikovani instruktor svjetske Fly casting federacije. Učesnici su imali priliku da čuju i nauče o osnovama flaj fišinga, da se upoznaju sa opremom i da kroz praktični dio obuke savladaju pravilnu prezentaciju mušičarskih zabačaja.

Seminar je predstavljao prvu fazu projekta "Sport za sve, bez ograničenja", koji je podržan od Ministarstva finansija (novac od konkursa priređivača igara sreću), Sportskih objekata i Sekretarijata za kulturu i sport Podgorice.

Cilj projekta je promocija flaj fišinga kod osoba sa invaliditetom kao sporta, hobija, načina ribolova ali i kao stila života svih, bez obzira na godine, pol ili invalidnost, kao i edukacija osoba sa invaliditetom na temu "flaj fišing - sportske dicipline, njegove karakteristike i vrsta".

Opšti cilj projekta je podizanje svijesti javnosti o problemima sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom i nedostatku rekreativnih mogućnosti za njih, kao i stvaranje preduslova za obezbjeđenje mogućnosti rekreativnog ribolova na rijekama Podgorice za sve ribolovce sa invaliditetom.

Drugom fazom projekta je predviđeno predavanje o "fly tayingu" (izradi vještačkih mamaca), koje će se organizovati takođe u saradnji sa Udruženjem paraplegičara Podgorice.

Kordinatori projekta su Željko Bukilić, državni crnogorski reprezentativac u flaj fišingu i Ivan Dašić, član Fly fishing kluba Budućnost.

Bonus video: