Vremeplov: "Faktički rad" prestao, radnici ipak dolaze na posao

Službenicima je zaprijećeno da će, ako ne napuste prostorije, biti udaljeni uz pomoć policije
65 pregleda 1 komentar(a)
Osnovni sud Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Osnovni sud Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 17.11.2016. 10:15h

Predsjednik pljevaljskog Osnovnog suda poslao je šestorici službenika “saopštenje o prestanku potrebe za njihovim angažovanjem na radnim mjestima”, na kojima su neki od njih bili godinama.

“Vaš faktički rad u Osnovnom sudu u Pljevljima prestaje, tako da više ne treba da dolazite na posao”, navodi se u saopštenju predsjednika suda koje je šestorici službenika početkom sedmice kada su stizali na posao na ulazu u zgradu uručio portir.

Službenici ipak i dalje svakog jutra dolaze na posao i ostaju u svojim kancelarijama do kraja radnog vremena, ali im je zaprijećeno da će, ako ne napuste prostorije, biti udaljeni uz pomoć policije. Kada otpuštene neko zove telefonom, službenik na centrali ljubazno obavještava da oni više tu ne rade.

Otpušteni su rekli da će na posao dolaziti dok im neko od nadležnih republičkih institucija ne kaže da je odluka presjednika suda ispravna, jer tvrde da nalazi upravne inspekcije pokazuju suprotno. “Kako presjednik suda može naš dosadašnji rad nazivati 'faktičkim' ako smo svoje redovne poslove na svojim službeničkim mjestima radili neki od nas i skoro 10 godina i ostvarivali sve benificije po osnovu radnog odnosa. Redovno su nam uplaćivani doprinosi za PIO što znači da se ne može govoriti ni o kakvom 'faktičkom' radu”, objašnjavaju službenici.

Bonus video: