Advokat tvrdi: Ljekari zabrinuti za Dikića

Osumnjičeni za pokušaj terorizna i stvaranje kriminalne organizacije na liječenju je u cetinjskoj bolnici Danilo I
28 komentar(a)
Bratislav Dikić, Foto: Filip Roganović
Bratislav Dikić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.11.2016. 07:04h

Ljekari su obavili pregled uhapšenog Bratislava Dikića i pokazali izuzetnu zabrinutost u pogledu njegovog sveopšteg zdravstvenog stanja.

Zatražili su dodatna ispitivanja i snimanja, kako bi mogli da donesu konačno mišljenje u tom pogledu.

To je juče kazao branilac nekadašnjeg komandanta srpske Žandarmerije, advokat Milan Petrović.

Osumnjičeni za pokušaj terorizna i stvaranje kriminalne organizacije na liječenju je u cetinjskoj bolnici Danilo I.

On je iz Istražnog zatvora premješten u zdravstvenu ustanovu u noći između ponedjeljka i utorka, nakon urgencije njegovog branioca.

Advokat je tada rekao da je od tužioca Saše Čađenovića tražio da bivšeg komandanta srpske Žandarmerije hitno hospitalizuju, jer je njegovo zdravstveno stanje alarmantno.

“Smršao je 18 kilograma, jedva govori, loše se osjeća... Takvo stanje zbog prirode njegove bolesti može dovesti do fatalnog ishoda i sada je pitanje svih pitanja da se podvrgne ljekarskom tretmanu”, kazao je Petrović.

Dikić i Aleksandar Sinđelić sumnjiče se da su organizatori dvadesetočlane kriminalne grupe koja je planirala terorističke akcije i ubistvo premijera Mila Đukanovića, na dan održavanja parlamentarnih izbora 16. oktobra.

Prema naredbi za sprovođenje istrage, tužilaštvo samo njih dvojicu i Kristinu Hristić sumnjiči za pokušaj terorizma, a ostale za stvaranje kriminalne organizacije.

Dikić je negirao optužbe.

Bonus video: