Vremeplov: Od partija je važnija država

Sudeći po rezultatima ove ankete, biračima su ekonomska pitanja najvažnija za odluku za koga da glasaju. Ekonomska situacija, nezaposlenost i oživljavanje industrije, primarna su pitanja za političko opredjeljenje 50% građana, dok je rješavanje državnog statusa CG najvažnije pitanje za 31% birača
0 komentar(a)
Novine, mediji, Foto: Pixabay.com
Novine, mediji, Foto: Pixabay.com
Ažurirano: 16.11.2016. 09:55h

Oko 92% građana CG smatra da “u ovako složenoj situaciji, moramo da zaboravimo na partijske interese i odgovorno se založimo za rješavanje tekuće krize u CG”, pokazuju rezultati najnovije ankete koju je sproveo Nacionalni demokratski institut za međunarodne poslove (NDI), pod pokroviteljstvom Agencije za međunarodni razvoj SAD. Više od dvije trećine ispitanika podržava održavanje referenduma o državno-pravnom statusu, dok 79% ispitanih, uključujući i one koji su protiv referenduma, ima namjeru da glasa.

Sudeći po rezultatima ove ankete, biračima su ekonomska pitanja najvažnija za odluku za koga da glasaju. Ekonomska situacija, nezaposlenost i oživljavanje industrije, primarna su pitanja za političko opredjeljenje 50% građana, dok je rješavanje državnog statusa CG najvažnije pitanje za 31% birača.

Kao prioritete reformi, 32% odsto anketiranih građana označilo je donošenje antikorupcijskih zakona, 23% privatizaciju, a 16 procenata donošenje zakona koji podstiču strana ulaganja.

Bonus video: