Sud odbio žalbu Miloša Čujovića: Roditelj bi da je pored djece

Odbrana je u zahtjevu za vanredno ublažavanje kazne, navela da su se nakon pravosnažnosti presude pojavile nove okolnosti koje mogu dovesti do blaže osude
161 pregleda 3 komentar(a)
Miloš Čujović, Foto: Savo Prelević
Miloš Čujović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.11.2016. 09:30h

Vrhovni sud odbio je kao neosnovan zahtjev za vanredno ublažavanje kazne Milošu Čujoviću, osuđenog za krivična djela - kriminalno udruživanje i prevara.

Beograđanin je sa grupom Podgoričana sa tuđih bankovnih računa “skinuo” više od milion eura.

Prvostepenom presudom sudije Predraga Tabaša, u podgoričkom Višem sudu Čujović je osuđen na šest i po godina zatvora.

Apelacioni sud preinačio je kaznu, pa će on zbog tih djela na robiji provesti četiri godine i šest mjeseci.

Odbrana je u zahtjevu za vanredno ublažavanje kazne, navela da su se nakon pravosnažnosti presude pojavile nove okolnosti koje mogu dovesti do blaže osude.

“Čujović je otac jednog malodobnog djeteta, dok mu je drugo dijete na putu, o čemu je priložio medicinsku dokumentaciju. Smatra da je za normalan razvoj djece i njihovo normalno djetinjstvo potrebno prisustvo oca. Predlaže da se usvoji zahtjev za vanredno ublažavanje kazne i izrekne blaža kazna”, piše u zahtjevu.

Vrhovni sud je utvrdio da zahtjev nije osnovan.

“Nižestepeni sudovi su prilikom odmjeravanje kazne okrivljenom Čujoviću cijenili olakšavajuće okolnosti i to da nije bio osuđivan i da je otac jednog maloljetnog djeteta. Okolnost da supruga okrivljenog očekuje drugo dijete nije postojala u vrijeme izricanja nižestepenih presuda. Međutim, po ocjeni Vrhovnog suda, ta okolnost ne bi imala uticaja na blažu osudu okrivljenog. Naime, blažom kaznom se ne bi ostvarila svrha kažnjavanja, a to imajući u vidu vrstu krivičnih djela za koja je okrivljeni Čujović osuđen", navodi se u odluci.

Bonus video: