Kolašin: Jedan pas upucan, a tri su otrovana

“To je varvarski čin, normalnom čovjeku neshvatljiv i ovome se hitno mora stati na put”...
11 komentar(a)
Psi, Foto: Privatna arhiva
Psi, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.11.2016. 07:43h

Jedan pas smješten u privatom prihvatilištu usmrćen je hicima iz vatrenog oružja, dok su tri otrovana.

To tvrdi predstavnica nevladine organizacije “Riki i Koski” i vlasnica kolašinskog privatnog prihvatilišta za pse Danijela Vuksanović.

Ona je zbog toga podnijela prijavu protiv NN lica kolašinskoj policiji.

Vuksanovićeva tvrdi da je sada zabrinuta i za svoj život.

“U ponedeljak kada sam otišla da nahranim pse, našla sam tri uginula psa, koji su najvjerovatnije otrovani. Nije rađena obdukcija pa ne mogu sa potpunom sigurnošću da tvrdim da je riječ o trovanju, ali prema onome što sam vidjela gotovo sam ubijeđena u to. Primijetila sam da fali jedan pas, tražila sam ga i na nekoliko metara od prostora gdje ih držim, našla ga upucanog. To je varvarski čin, normalnom čovjeku neshvatljiv i ovome hitno mora da se stane na put”, kazala je Vuksanovićeva.

Privatno prihvatilište za pse je udaljeno oko tri kilometra od grada, pa je za vlasnicu azila, kako kaže, šokantna i činjenica da se neko od mještana ili sugrađana slobodno šteta sa oružjem po njenom imanju.

Vuksanovićeva je najavila da će sačekati da vidi šta će policija učiniti po njenoj prijavi, a onda će alarmirati i ostale nadležne institucije.

Podsjetila je da je preko 40 pasa lutalica smjestila u improvizovano pihvatilište na imanju i sklonila ih sa ulice, kako bi spriječila njihovo trovanje ili ubijanje.

Kaže da nema pomoć lokalne uprave.

“Ne mora to da bude novac, ima drugih načina da mi pomognu. Sada gradim novu ogradu za prihvatilište. Bila sam prinuđena da prodam jedan plac kako bih obezbijedila sredstva i prostor se adekvatno ogradio. Dovoljna pomoć iz Opštine bi bila da su obezbijedili radnike da izliju coklu, a ja sam za to platila 600 eura. Od tih para moglo se napraviti još kućica za pse ili obezbijediti bolja veterinarska njega”, kazala je Vuksanovićeva.

Tvrdi da za hranu 40 pasa mjesečno izdvaja oko 400 eura.

Toliko Opština beranskom azilu plaća za smještaj četiri psa, uklonjena sa kolašinskih ulica.

Bonus video: