Brat ubijenog o optuženom: Došao je kod nas i kleo se da nije ubio

"Nudio mi je pomoć da se osvetimo, na šta sam ja rekao da mi ne pada na pamet jer imam troje djece”, kazao je Jovanović
305 pregleda 5 komentar(a)
Marko Mitrović, Foto: Luka Zeković
Marko Mitrović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.11.2016. 12:17h

Moj pokojni brat Jovo Jovanović uvijek je ostavljao kod mene telefone kada je išao da se vidi sa direktorom firme i Markom Mitrovićem.

To je juče u Višem sudu kazao Tomo Jovanović.

On je svjedočio u postupku protiv Mitrovića, koji se tereti da je ubio Jova Jovanovića.

Ispričao je da mu je brat pričao da telefone ostavlja jer se Mitrović bojao da ga prate i prisluškuju.

"Dva dana nakon sahrane mog brata, optuženi Mitrović došao je kod nas kući i kleo se da ga on nije ubio. Nudio mi je pomoć da se osvetimo, na šta sam ja rekao da mi ne pada na pamet jer imam troje djece”, kazao je Jovanović.

Taj svjedok je rekao da ne može precizno da se izjasni kada je našao Jovovo pismo, u kojem se navodi da je pošao da se vidi sa Mitrovićem.

Rekao je da nije bio siguran da je to rukopis njegovog pokojnog brata.

"Mitrović je dugo živio u našem naselju pa se preselio. Ne znam da li su jedan drugom pozajmljivali novac. Sa optuženim nemam ništa, imali smo dobre komšijske odnose i nemam ništa protiv njega”, kazao je Jovanović.

Mitrović je prigovorio njegovom iskazu, navodeći da je Jovo Jovanović nosio dva telefona i da zna kako su mu zvonili.

"Nije tačno ni da je Jovo meni poklonio pištolj 'kolt', a nije tačno ni to da se ja i Jovo nijesmo čujali telefonom", naveo je optuženi.

Svjedočila je Ivana Jovanović, supruga ubijenog.

"Znam da su se moj suprug i Mitrović poznavali još od početka našeg zabavljanja. Jovo je upao u probleme kada je dao novac Slobodanu Lopičiću da rade zgradu u Novom Sadu. Išao je tamo, ali to je bila čista prevara. Nije imao ugovor za te pare i tu mu se Mitrović ponudio da mu pomogne za novac. Primijetila sam da se zadužuje i da na sve načine pokušava da povrati novac”, ispričala je Jovanovićeva.

Dodala je da je njen suprug pričao da mu je Marko tražio oko 2.000 eura da Lopičić ne izađe iz zemlje.

"Jovo mi je pričao da optuženi nije ništa radio, a tražio je novac. Tada mi je rekao da će prekinuti svaki kontakt, jer je Mitrović opasan čovjek", dodala je.

Optuženi je kazao da su to neistine.

Suđenje se nastvavlja 28. novembra.

Piperović: U zatvoru leži nevin, neko je napravio propuste

Branilac optuženog Marka Mitrovića, advokat Zoran Piperović rekao je da u zatvoru leži nevin čovjek.

"Potpuno je evidentno da je neko napravio propust u istrazi, a taj neko je dio policije i dio tužilaštva. Jer je jasno da svjedoci prave otklon od oružja koje je nađeno u gepeku auta u kojem je nađen stradali Jovo Jovanović. Evidentno je da optuženi sa tim oružjem nema nikakve veze. Iz drugih dokaza je jasno da u zatvoru leži nevin čovjek”, tvrdi Piperović.

Bonus video: