Srpski policajci upali u Crnu Goru i upucali maloljetnika

Srpski policajci najvjerovatnije su jurili švercera "teksasa" i obuće Idriza Čalakovića iz Tutina, ali u njegovo vozilo nisu ispalili ni metak...
230 pregleda 349 komentar(a)
policija Srbija, Foto: Shutterstock.com
policija Srbija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 15.11.2016. 19:00h

Srpski policajci upali su preksinoć na teritoriju Crne Gore i u noge upucali maloljetnog F. M. (17) iz rožajske Jablanice.

Sedamnaestogodišnak je operisan u beranskoj bolnici i van je životne opasnosti.

Do incidenta je došlo u nedelju oko 20 sati u selu Stupa, u blizini srpsko - crnogorske granice.

Prema nezvaničnim podacima iz crnogoske policije, njihove srpske kolege navjerovatnije su jurile švercera teksasa i obuće Idriza Čalakovića iz Tutina.

"Tokom te akcije oni su sporednim putem ušli na crnogorsku teritoriju, gdje su osuli paljbu po džipu u kojem se nalazio F. M. sa rođakom Mersudinom Murićem (37). U rafalnoj paljbi dva metka pogodila su maloljetnika koji je ubrzo prebačen u beransku bolnicu", rečeno je "Vijestima" nezvanično iz policije.

F. M. je zadobio jednu postrelnu ranu u predjelu butine, dok je metak koji je ostao u drugoj nozi izvađen hiruškim putem.

Navodno nije ispaljen ni jedan metak u džip kojim je upravljao Tutinac za kojim su jurili.

Čalakovića je srbijanska policija nakon paljbe uhapsila i zaplijenila vozilo i robu koju je prevozio.

Uviđaj su juče tokom dana obavili službenici srpske i crnogorske policije, po nalogu višeg tužioca iz Bijelog Polja.

To nije urađeno ranije, jer je, kako su kazali iz policije, riječ o nepristupačnom terenu na kojem je nemoguće raditi u noćnim satima.

U policiji sumnjaju da su Murići krenuli da preuzmu robu koju je Čalaković vozio.

Neki od mještani Stupe kazali su "Vijestima" da traže hitnu reakciju zvanične Crne Gore, kao i da ih državni organi zaštite od „samovlašća iz susjedne Srbije“.

"Tužićemo Srbiju. Ušli na našu teritoriju i pucali po civilima”...

Sead Murić tvrdi da je njegov brat F. M. krenuo sa bratom od strica da traže krave.

"U jednom trenutku, pričaju očevici, samo se začuo rafal, bez ikakvog prethodnog upozorenja. Kao u vrijeme rata. Pukom srećom meci nijesu ubili mog brata već su ga samo ranili. Cijelo selo je u šoku. Jel moguće da policija iz druge države uđe na našu teritoriju i puca po civilima... Ovo je udar na državu, ovo je atentat na Crnu Goru“, rekao je Sead.

Kazao je da je njegov brat upucan na imanju njihovog đeda na crnogorskoj teritoriji i koje je oko kilometar i po udaljeno od granice.

Sead je najavio da će porodica prvo sačekati reakciju države a onda odlučiti o eventualnoj tužbi protiv Republike Srbije.

"Brat se fizički oporavlja, ali je preživio traumu. Pod stresom je i van sebe. Danas je moglo i da ga nema. Za to će neko morati da odgovara“, rekao je Sead.

Bonus video: