ZBOG ZDRAVSTVENOG STANJA

Dikić prebačen u bolnicu

"Smršao je 18 kilograma, jedva govori, loše se osjeća… Takvo stanje zbog prirode njegove bolesti može dovesti do fatalnog ishoda i sada je pitanje svih pitanja da se podvrgne ljekarskom tretmanu", kazao je Dikićev advokat Milan Petrović
246 pregleda 0 komentar(a)
Bratislav Dikić, Foto: Boris Pejović
Bratislav Dikić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.04.2019. 21:34h

Bratislav Dikić je iz Istražnog zatvora premješten u zdravstvenu ustanovu, jer mu je zdravstveno stanje znatno pogoršano.

Njegov advokat Milan Petrović je juče "Vijestima" rekao da je od tužioca Saše Čađenovića tražio da ga hitno premjeste u zdravstvenu ustanu, nakon što je vidio u kakvom je stanju.

Nekadašnji komandant srpske Žandarmerije - Dikić, osumnjičen je da je dio kriminalne grupe koja je planirala terorističke akcije i ubistvo premijera Mila Đukanovića, na dan održavanja parlamentarnih izbora 16. oktobra.

"Smršao je 18 kilograma, jedva govori, loše se osjeća… Takvo stanje zbog prirode njegove bolesti može dovesti do fatalnog ishoda i sada je pitanje svih pitanja da se podvrgne ljekarskom tretmanu", kazao je on.

Advokat je rekao da mu je Čađenović obećao da će učiniti sve da Dikića premjesti u zdravstvenu ustanovu.

"Zadržavanje u Istražnom zatvoru i zatvorskim uslovima ugrožava njegov život. Hitno mora biti u potpunosti  podvrgnut ljekarskom tretmanu. Tužilac mi je rekao da će ga najkasnije sjutra prebaciti u zdravstvenu ustanovu. U srijedu će doći konzilijum ljekara iz Srbije koji su ga operisali i oni će se izjasniti u kojoj je fazi njegova bolest - da li je i koliko napredovala... Zbog toga sam zamolio da na trenutak zaustave istragu, jer on hitno mora dobiti kompletan medicinski tretman", kazao je Petrović.

Ponovio je da nijednom riječju nisu razgovarali o navodnom priznanju krivice Dikića.

Dikić i Aleksandar Sinđelić sumnjiče se da su organizatori dvadesetočlane kriminalne grupe uhapšene  u Podgorici.

Prema naredbi za sprovođenje istrage, tužilaštvo samo njih dvojicu i Kristinu Hristić sumnjiči za pokušaj terorizma, a ostale za stvaranje kriminalne organizacije.

Dikić je negirao optužbe.

Predsjedniku Savjeta za građansku kontrolu policije  Aleksandru Saši Zekoviću u zatvoru je ispričao da mu je  policijski saradnik neposredno prije hapšenja podmetnuo ključeve i mobilni telefon, koji su potom “pronađeni” kod njega.