"Reflektor": Ekonomska situacija u Crnoj Gori na izmaku 2016.

Gosti "Reflektora" biće ministar finansija u Vladi izbornog povjerenja Raško Konjević, profesor Ekonomskog fakulteta u Podgorici Božo Mihailović i član Glavnog odbora Unije slobodnih sindikata Vukašin Zogović
0 komentar(a)
Reflektor, Foto: TV Vijesti
Reflektor, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 15.11.2016. 14:48h

"Reflektor" će u utorak od 20h pokušati da osvijetli ekonomsku situaciju na izmaku 2016. te koji izazovi na ovom planu čekaju Crnu Goru tokom naredne godine.

Najavljene preporuke Centralne banke Vladi za očuvanje održivosti javnih finansija neminovno ukazuju da će doći do smanjenja broja zaposlenih, rezanja plata, zamrzavanja penzija, ali i povećanja cijena goriva, pa u Reflektoru večeras razgovaramo o tome da li država, na ovaj način, sprema još jedan udar na najsiromašniji sloj stanovništva.

Goste u studiju pitamo i kako se Crna Gora može izboriti sa javnim dugom koji, prema procjeni Svjetske banke, trenutno iznosi 65 odsto BDP-a te da li Vlada ima Strategiju za njegovo finansiranje.

U Reflektoru ćete čuti i mišljenje eminentnih ekonimista iz regiona.

U utorak od 20 h uživo na Televiziji Vijesti gosti Reflektora ministar finansija u Vladi izbornog povjerenja Raško Konjević, profesor Ekonomskog fakulteta u Podgorici Božo Mihailović te član Glavnog odbora Unije slobodnih sindikata Vukašin Zogović.

Budite uz Televiziju Vijesti, utorkom od 20h.

Bonus video: