NPCG: Pobjegla dva lica uhvaćena u krivolovu na Solani, podnijeta prijava policiji

U saopštenju se navodi da su sa lica mjesta izuzeti ispaljeni patroni od lovačke puške kao dokaz
78 pregleda 7 komentar(a)
krivolov Solana, Foto: CZIP
krivolov Solana, Foto: CZIP
Ažurirano: 14.11.2016. 15:11h

Radnici obezbjeđenja ulcinjske Solane prijavili su juče u policiji u Ulcinju dvije osobe zatečene u krivolovu u zabranjenoj zoni i sa nedozvoljenim sredstvima (vabilice, mamci, vještačke patke), saopšteno je iz Naciolanalnih parkova Crne Gore (NPCG).

"Prilikom izvođenja pojačanih aktivnosti predviđenih na širem reonu stare i nove Solane angažovana su četiri radnika obezbjeđenja koji su kontrolisali reone od pumpe 31 do solanskog kanala i do glavnog benta, od pumpe 18 bentom kroz novu i ka staroj Solani, kao i iz pravca Štoja kroz ulicu Rudaj kako bi se spriječilo eventualno prebacivanje krivolovaca splavovima preko kanala u tom mjestu. Oni su ovom prilikom zatekli i prepoznali dva lica u nezakonitom lovu, a u aktivnostima na terenu učestvovao je i volonter Centra za zaštitu i proučavanje ptica koji je tog dana radio monitoring krivolova na Solani. Osobe uhvaćene u krivolovu ignorisale su upozrenja da sačekaju policiju, te su se skrivenim splavom prebacili na neprohodni teren Štojskih šuma gdje ih je bilo teško locirati", navodi se u saopštenju NPCG.

U saopštenju se dodaje da su sa lica mjesta izuzeti ispaljeni patroni od lovačke puške kao dokaz.

"Akciju koju su sproveli radnici obezbjeđenja obavljena je oprezno prema licima koja su bila naoružana i potencijalna opasnost većeg nivoa reagovanja",zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: