Savić odbio sporazum: Osam mjeseci malo za saučesnika u dvostrukom ubistvu

Zbog mafijaške likvidacije u centru Podgorice, specijalni tužilac Saša Čađenović podigao je optužnicu protiv 19 osoba
220 pregleda 0 komentar(a)
Ubistvo, Forum, Foto: Savo Prelević
Ubistvo, Forum, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.12.2018. 20:45h

Predsjednik podgoričkog Višeg suda, Boris Savić, odbio je sporazum specijalne tužiteljke Stojanke Radović i Predraga Vukadinovića, jednog od optuženih za saučesništvo u dvostrukom ubistvu u centru Glavnog grada.

Po toj nagodbi, Vukadinović je trebalo da robija osam mjeseci zato što je iznajmio automobil korišćen u likvidaciji Marka Šakovića i slučajne žrtve Radoja Jovanovića.

"Vijesti" saznaju da, prema ocjeni Savića, to nije adekvatna kazna za saučesnika u dvostrukom ubistvu zadnjeg dana marta u podgoričkom lokalu Forum.

Zbog te mafijaške likvidacije specijalni tužilac Saša Čađenović podigao je optužnicu protiv 19 osoba. U tužilačkom aktu nije opisano samo dvostruko ubistvo za koje se tereti bjegunac 34.godišnji Marko Jovanović već i za šta su 18 ostalih optuženih bili zaduženi kao članovi kriminalne organizacije koju su, prema tvrdnjama tužilaštva krajem septembra 2017 godine formirali optuženi Janko Vukadinović (28) i još jedna istražiteljima i dalje nepoznata osoba.

SDT tvrdi da je ta kriminana grupa, koju povezuju sa škaljarskim klanom, planirala izvršenje neodređenog broja teških ubistava, otmica, razbojništva, nedozvoljenog držanje oružja i droge.

Ubistvo Šakovića, bilo je samo dio kriminalnog plana.

Prema optužnici, Jovanović je 31. marta s umišljajem ubio Šakovića i Jovanovića, u čemu mu je pomogao Janko Vukadinović.

„Na način što je Predrag Vukadinović postupajuči oi uputstvima i nalozima organizatora kriminalne organizacije Vukadinović Janka u cilju realizacije kriminalnog plana 23. marta iznajmio putničko vozilo marke „citroen“, vlasništvo agnecije „RT“ iz Podgorice i isto predao svom bratu Janku Vukadinoviću koji je slijedeći kriminalni plan i znajući da će isto biti upotrijebljeno radi izvršenja krivičnog djela teško ubistvo isto predao okrivljenom Marku Jovanoviću", piše u optužnici.

Objašnjeno je se da su nakon toga utvrdili kuda se po Podgorici kreće Šaković, da su ga pratili i 31. marta, kada je Jovanović, realizujući zajedničku odluku sa okrivljenim Vukadinovićem, došao do lokala "Forum" u kome se nalazio oštećeni.

"Nakon toga vozilo je ostavio u blizni označenog lokala a potom otišao pješke prema "Forumu' noseći sa sobom 'glok' sa najmanje 10 komada municije. Po prethodnom dogovoru sa okrivljenim Jankom Vukadinovićem, okrivljeni Jovanovićić je došao u ugostitejski objekat „Forum“, gdje je ispalio više hitaca u pravcu Šakovića, pri čemu je pogodio Radivoja Jovanovića koji se nalazio u njegovoj neposrednoj blizini.

Šaković je uspio da pobjegne iz ugostiteljskog objekta, pa je okrivljeni Jovanović trčeći za njim ispalio više hitaca. Kada ga je sustigao u njega je ispalio više hitaca, piše u optužnici".

Nakon dvostrukog ubistva Jovanović je odšetao u pravcu Ulice Balšića, na parkingu iza jedne od zgrada bacio kapu, torbicu i oružje, a potom braći Vukadinović vratio iznajmljeni automobil.

Kada je Janko Vukadinović uklonio tragove iz tog vozila, sa bratom Predragov "citroen" je vratio rent a car agenciji.

Bonus video: