VREMEPLOV: Pobuna Crvenih beretki

61 pregleda 0 komentar(a)
Novine, mediji, Foto: Pixabay.com
Novine, mediji, Foto: Pixabay.com
Ažurirano: 12.11.2016. 14:01h

Centar za obuku specijalnih jedinica u Štolcu nedaleko od Novog Sada, preko noći je postala centar političkih zbivanja u Srbiji. Iako u petak, kada su Haškom sudu predata braća Predrag i Nenad Banović, ništa još nije nagovještavalo ovakav slijed događaja, jasno je da se radi o oružanoj pobuni i odbijanju poslušnosti jedinice za specijalne operacije DB Srbije. Specijalci, “Crvene beretke”, revolt zbog "obmane srpskog ministra policije Mihajlovića", iskazali su na konferenciji za novinare održanoj u pravom ratnom ambijentu: u mrklom mraku naoružani specijalci, borna kola, džipovi... Snimanje nije bilo dozvoljeno.

Sjutradan su "beretke", nezadovoljne Mihajlovićevom porukom da se drže “dalje od politike”, sa 10 oklopnih vozila blokirale auto-put Novi Sad-Subotica u blizini Vrbasa demontrirajući silu paradom naoružanja.

Premijer Srbije Zoran Đinđić rekao je da Vlada Srbije mora sarađivati sa Hagom, da nema razumijevanja za pobunu "Beretki”i da oni "mogu da daju otkaz, ako se ne slažu sa potezima Vlade Srbije".

Bonus video: