Savić će robijati četiri godine manje

Nebojšin brat Gajo Savić u odsustvu je oslobođen optužbe da je počinio krivično djelo - teško ubistvo putem pomaganja
111 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Savić, Foto: Vesko Belojević
Nebojša Savić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.11.2016. 08:54h

Vrhovni sud preinačio je presudu Apelacionog Suda i osudio Nebojšu G. Savića (34) iz Valjeva na jedinstvenu kaznu od 15 godina i devet mjeseci zatvora zbog ubistva Bugarina Rastislava Cvetkova u Budvi 2011. godine i zbog prodaje marihuane.

Uvažavajući žalbu advokata Miodraga Bojanića, oni su smanjili kaznu, jer je Nebojša Savić u Apelacionom sudu za ta djela osuđen na 20 godina zatvora.

Nebojšin brat Gajo Savić u odsustvu je oslobođen optužbe da je počinio krivično djelo - teško ubistvo putem pomaganja.

U prvostepenoj presudi Vladimira Novovića piše da je Nebojša Savić 22. marta 2011, u stanu budvanskog naselja Adok, sa 25 uboda bajonetom ubio Cvetkova dok je ležao na krevetu.

Navodi se da je potom bonsekom iskomadao tijelo, udove, šake, glavu i torzo i da je ih polio benzinom i zapalio: “Sud je na nesumnjiv način utvrdio da je okrivljeni Nebojša Savić s umišljajem ubio Cvetkova.

U momentu zadavanja udaraca bonsekom, bio je licem okrenut prema sada pokojnom. Sud nije prihvatio navode optužnice da je Nebojša Savić na podmukao način počinio ubistvo, a koje se smatra da žrtva nije očekivala napad, kao i da je ispoljena posebna prepredenost. Okrivljeni je bio isprovociran riječima Cvetkova... jer je ranije imao svađu sa njim... Cvetkov je svjesno provocirao”, rekao je sudija Novović u obrazloženju presude.

Bonus video: