I u paklenoj konkurenciji sanja se o medalji

Za Crnu Goru nastupaju Jovana Peković, Marko Gušić, Nikola Gardašević, Balša Sinanović, Arso Milić, Marko Bubanja i Danilo Pantić
153 pregleda 0 komentar(a)
Marko Bubanja, Arso Milić, Danilo Pantić, Foto: Džudo savez Crne Gore
Marko Bubanja, Arso Milić, Danilo Pantić, Foto: Džudo savez Crne Gore
Ažurirano: 11.11.2016. 07:44h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Tel Aviv - Pakleno težak zadatak imaće najtalentovaniji crnogorski džudisti da bi se dokopali medalje na 14. Evropskom prvenstvu koje se održava u Tel Avivu - u konkurenciji djevojaka nastupiće 131 takmičarka, među kojima i naša jedina lasta, Jovana Peković u kategoriji do 70 kilograma, dok je u muškoj kategoriji prijavljeno čak 190 takmičara, od kojih su šestorica uzdanice Crne Gore - Marko Gušić, Nikola Gardašević, Balša Sinanović, Arso Milić, Marko Bubanja i Danilo Pantić.

Ipak, ukoliko žele da pokažu da se na njih mora najozbiljnije računati u planovima za Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju, naši džudisti moraju nastaviti da osvajaju medalje na najvećim takmičenjima, kao što je to u juniorskoj konkurenciji prošle godine uradio Danilo Pantić, kada se okitio zlatom.

Danilo je i ovog puta jedan od naših najvećih aduta, iako mu žrijeb u kategoriji do 100 kilograma nije bio baš naklonjen - u prvom kolu boriće se protiv Bjelorusa Viktara Larčanke, a ukoliko ga prođe najvjerovatnije bi se susreo sa predstavnikom Njemačke Filipom Galandijem.

"Nisam ništa specijalno očekivao. Dobro sam rangiran, ali nisam nosilac. Od konkurenata u mojoj kategoriji ni sa kim se nisam sastajao, ali nastupiće 23 takmičara, a konkurencija je nikad jača. Imam malo zdravstvenih problema, ali vjerujem da će sve biti u redu. Najvažnije je da dobro krenem, nadam se da ću raditi dobre mečeve, da ću ići do medalje", kaže Pantić.

Još teži zadatak imaće Marko Bubanja u kategoriji do 90 kilograma (prijavljeno 29 boraca), jer će već na startu morati da se suoči sa predstavnikom jedne od najboljih škola na svijetu - Gruzijcem Ušangijem Margijanijem.

"On je bio drugi na juniorskom prvenstvu Evrope u kategoriji do 81 kg, a kao i ja prešao je u veću kategoriju. Ne smeta mi što ću raditi protiv njega prvu borbu, radujem se tom meču. Dobro se osjećam i jedva čekam da borba počne", ističe Bubanja.

Pantić, Bubanja, Arso Milić (kategorija do 81 kg, prijavljeno 28 boraca, prvi rival Alfonso Urkiza Solana iz Španije) i Jovana Peković (do 70 kg, 25 takmičarki, prva protivnica Mađarica Sabina Geršak) nastupiće sjutra, dok će danas na tatami Marko Gušić u kategoriji do 66 kilograma (prijavljeno 37 boraca), te Balša Sinanović i Nikola Gardašević u kategoriji do 73 kg (32 takmičara).

Gušić je u prvom kolu slobodan, a nakon toga prvu borbu radiće protiv pobjednika meča između Holanđanina Roja Šipera i Bugarina Armana Martirosjana.

Protivnik Sinanovića na startu je Motiejus Calka iz Litvanije, a Gardaševića Moldavac Dan Burlak.

Bonus video: