Aleksandar Vukotić izlaže u Majamiju

Osim izložbe “Spectrum Miami”, u Majamiju će se u tom periodu dešavati nekoliko manjih izložbi vizuelene umjetnosti i svi ti događaji zajedno čine “Miami Art weak”
0 komentar(a)
Aleksandar Vukotić, Foto: Privatna arhiva
Aleksandar Vukotić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 10.11.2016. 17:18h

Crnogorski umjetnik Aleksandar Vukotić predstaviće se na internacionalnoj smotri umjetnosti “Spectrum Miami Space”, koja se od 30. novembra do petog decembra održava u Majamiju i predstavlja najrelevantniji presjek svjetske savremene umjetničke scene. Uz Artbazel Dokumenta u Diseldorfu i izložbe u Hong Kongu, “Spectrum Miami” je najveće tržište umjetnina na svijetu i mjesto okupljanja najznačajnijih galerista, art dilera, teoretičara umjetnosti i kritičara.

“Priliku da učestvujem na ovoj izložbi dobio sam zahvaljujući direktnim kontaktima sa 'Redwood Media Groupom' koji su započeli prije nešto više od godinu dana. U nekolko navrata sam slao svoje materijale i ostavio upečatljiv utisak na glavne menadžere organizacije. Nakon toga uslijedila je ponuda da učestvujem na izložbama u Njujorku i Majamiju. Propustio sam ovogodišnju izložbu u Njujorku zbog kratkog vremenskog roka ali sam uspio da sve kompletiram za Majami. Biću prisutan na ceremoniji otvaranja izložbe kao i nekoliko dana njenog trajanja, a moje slike će biti prikazane u sektoru 'Riseing artist' tj. u sektoru u kojem predstavljaju 'umjetnike u usponu'”, kazao je Aleksandar Vukotić , inače prvi umjetnik iz Crne Gore koji se predstavlja na izložbi “Spectrum Miami”. Vukotićeva očekivanja su velika, i kako ističe, nada se da će se trajno povezati sa najznačajnijim svjetskim umjetničkim tržištem.

Osim izložbe “Spectrum Miami”, u Majamiju će se u tom periodu dešavati nekoliko manjih izložbi vizuelene umjetnosti i svi ti događaji zajedno čine “Miami Art weak”. Organizator izlozbe kao i nekoliko sličnih manifestacija je “Redwood Media Group”.

Bonus video: