Sajovci se drže komandantove priče: Ništa nisu vidjeli, ništa nisu čuli

“Svi smo bili uzbuđeni, stalno u stanju pripravnosti, non stop se dizala tenzija”, opisao je Đuričković događaje od 24. oktobra
112 pregleda 20 komentar(a)
Mijo Martinović, Foto: Savo Prelević
Mijo Martinović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.11.2016. 18:20h

Petoro saslušanih pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice tvrde da nemaju pojma ko je tukao Milorada Mija Martinovića i slomio njegovo vozilo 24. oktobra prošle godine, nakon razbijanja protesta Demokratskog fronta.

Dragan Đuričković, Dragan Božović, Radojica Tomčić, Vladan Sekulić i Dejan Šekularac svjedočili su na suđenju kolegama Boru Grguroviću i Goranu Zejaku, optuženima za mučenje u sticaju sa teškim tjelesnim povredama i uništenjem tuđe stvari.

U podgoričkom osnovnom sudu saopštili su da su tek kasnije saznali da je Martinović pretučen i da oni te večeri nijesu primjenjivali silu ni prema kome, niti bi mogli da kažu ko jeste.

Đuričković je istakao da je spreman da ide na poligraf u vezi sa svim što je rekao, dodajući i da Martinovića poznaje i da su u dobrim odnosima.

“Svi smo bili uzbuđeni, stalno smo bili u stanju pripravnosti, non stop se dizala tenzija, došlo nam je u jednom trenutku, govorim u svoje ime - ma daj više da se obračunamo, samo da se ovo završi”, opisivao je Đuričković događanja od te večeri.

Na pitanje tužiteljke Danke Ivanović Đerić, svjedoci su rekli da ni danas nemaju saznanja ko je tukao Martinovića i da oni nijesu vidjeli ni da su dvojica optuženih učestvovali u prebijanju.

Suđenje se nastavlja 14. decembra.

Iako se na snimku vidi da ih je bilo mnogo više, samo dvojica sajovaca završila su na optuženičkoj klupi, jer su priznali djelo.

U odbranama su rekli da su samo radili svoj posao i da nisu prekoračili službena ovlašćenja.

Martinović je, međutim, tvrdio da ga je 35 sajovaca brutalno i bez povoda pretuklo te noći i kazao da ne želi da dva čovjeka plaćaju ceh za 35 ljudi.

U javnosti se spekuliše da su se dvojica optuženih pripadnika SAJ-a navodno dobrovoljno prijavili za prebijanje Martinovića i da su to uradili za novac.

To nije dokazano, niti se istražitelji bave tim navodnim radnjama.

Suspendovanom komandantu SAJ-a Radosavu Lješkoviću treba ubrzo da počne suđenje zbog optužbi za prikrivanje pripadnika te policijske jedinice koji su tukli građane 24. oktobra 2015. godine.

Već 11 mjeseci nijesu identifikovani sajovci koji su te večeri brutalno tukli Martinovića, Andriju Račića, Marka Rakočevića, Darka Šćepanovića, Branimira Vukčevića, Momčila Baranina...

Lješković je ranije rekao da to nije bilo moguće jer su svi pripadnici SAJ-a bili pod maskama i šljemovima.

Tu priču ponavljaju i svi njegovi podređeni.

Bonus video: