Redar nasrnuo na prodavačicu ispred tržnog centra

Očevidac incidenta je ispričao "Vijestima" da je radnik prodavačicu, nakon verbalnog sukoba, navodno udario
80 pregleda 46 komentar(a)
prodavačica, Gintaš, Foto: Arhiva "Vijesti"
prodavačica, Gintaš, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.11.2016. 14:29h

Ispred tržnog centra "Mall of Montenegro" juče je došlo do incidenta kada je na jednu od prodavačica, koja se bavi vanpijačnom prodajom ispred objekta, fizički nasrnuo radnik iz obezbjeđenja preduzeća "Tržnice i pijace".

Jedan od očevidaca incidenta je ispričao "Vijestima" da je radnik prodavačicu, nakon verbalnog sukoba, navodno udario pred brojnim prolaznicima, te da je ubrzo došla i policija.

Izvršni direktor preduzeća "Tržnice i pijace" Ranko Jovanović je, ne precizirajući kako je došlo do incidenta, kazao je da je redarskoj i službi obezbjeđenja u opisu posla i obaveza da štite imovinu Društva „Tržnice i pijace“ i sprečavaju vanpijačnu prodaju.

Jovanović je istakao da su „ovakvim drskim ponašanjem nelegalnih, vanpijačnih prodavaca ugroženi i zakupci koji redovno izmiruju obaveze kako prema našem Društvu, tako i prema državi u vidu poreza, carina i drugo“.

„Vjerujemo da je cilj svih struktura društva da se spriječi nelegalna prodaja i zaštite legalni i odgovorni zakupci“, ocijenio je Jovanović.

On je istakao da se svakodnevno sreću sa velikim problemom vanpijačne prodaje, naročito u objektu „Pobrežje“.

„Komunalna policija je zadužena za dio izvan Tržnog centra, pa nakon njihove intervencije nelegalni prodavci uđu na pijacu i pored brojnih molbi i upozorenja naših službi, odbijaju da se uklone, zbog čega imamo poteškoće da uvedemo red u svom objektu“, kazao je Jovanović.

On je kazao da će prema svakom zaposlenom u Društvu „Tržnice i pijace“ koji ne poštuje radne obaveze biti pokrenut disciplinski postupak, ukoliko se dokaže da za to postoji osnov i razlog.

Bonus video: