Vještak: Đorđević je strahovao za život kada je ubio

Đorđević je na suđenju tvrdio da Delevića nije poznavao, da je on njega prvi udario pesnicom, a da je za britvom sa privjeska posegnuo jer se uplašio za svoj i djevojčin život
393 pregleda 0 komentar(a)
Marko Đorđević, Foto: Jadranka Ćetković
Marko Đorđević, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 09.11.2016. 08:56h

Beograđanin Marko Đorđević (33) bio je u stanju privremene duševne poremećenosti u trenutku kada je nožem ranio Beranca Mila Delevića (35), piše u nalazu Komisije ljekara vještaka iz Podgorice.

U to stanje zapao je usljed afekta straha jakog intenziteta.

Vještaci dr Stanko Milić, dr Željko Golubović govorili su o stanju optuženog u Višem sudu, pred kojim Đorđević odgovara za krivično djelo ubistvo.

"To stanje jakog straha dovelo je do smanjenja kognitivnih funkcija - rasuđivanja, mišljenja, pamćenja”, kazao je Milić.

Vještaci su zaključili da se kod optuženog radilo o strahu jakog intenziteta, imajući u vidu provokativno ponašanje oštećenog, video snimke i iskaze svjedoka.

Tužilac Hasan Lukač kazao je da je nalaz kontradiktoran, a Milić odgovorio da je nalaz u potpunosti urađen po pravilima sudske psihijatrije.

Optuženi je na suđenju tvrdio da Delevića nije poznavao, da je on njega prvi udario pesnicom, a da je za britvom sa privjeska posegnuo jer se uplašio za svoj i djevojčin život.

Bonus video: