Tužilaštvo provjerava prijavu protiv sudije Đeševića

"Mog sina, sudija Šefkija Đešević osudio je na 14 godina zatvora na osnovu falsifikata i bez dokaza", rekao je Predrag Golubović
292 pregleda 6 komentar(a)
Predrag Golubović, Foto: Luka Zeković
Predrag Golubović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.11.2016. 09:14h

Specijalno državno tužilaštvo provjerava navode krivične prijave koju je Pljevljak Predrag Golubović sredinom septembra podnio protiv sudije Šefkije Đeševića.

Golubović je sudiju bjelopoljskog Višeg suda optužio da je njegove sinove osudio za ubistvo sugrađanina Nemanje Gazdića na osnovu falsifikovanih izjava.

"Specijalno državno tužilaštvo je 15. septembra 2016. godine zaprimilo krivičnu prijavu koju je P. G. podnio protiv Š. Đ. U toku su provjere navoda iz krivične prijave", odgovoreno je prije nekoliko dana “Vijestima” iz tog tužilaštva.

Gazdić je preminuo u Kliničkom centru, nakon što je 16. jula 2011. godine u stanju kome doveden u tu zdravstvenu ustanovu.

Pljevljak je pretučen ispred noćnog kluba Municipijum S u Pljevljima.

Golubovićev sin Milenko (29) osuđen je na 14 godina zatvora, tada maloljetni O. G. (sada dvadesetjednogodišnjak) na četiri godine i šest mjeseci zatvora. Zbog ubistva devetnaestogodišnjaka, njihov sugrađanin Stefan Soković (23) osuđen je na 13 godina zatvora, a protiv tada šesnaestogodišnjeg J. O. obustavljen je postupak.

Predag Golubović je u prijavi napisao da je Đešević tokom krivičnog postupka više puta prekršio zakon “nestručnim, neprofesionalnim i malicioznim vođenjem postupka, falsifikovanjem dokumentacije i izjava svjedoka i izmišljanjem činjeničnog stanja”.

"Ne želim da umanjim tragediju porodice Gazdić, samo tražim da se zakonito postupa i donese pravedna odluka, jer je ova donijeta na osnovu falsifikovanih izjava i podmetanjem svjedoka. Falsifikovanjem dokumentacije, svjedočkih izjava i izmišljanjem činjeničnog stanja sudija Đešević je izvršio prevaru i obmanuo Apelacioni sud”, napisao je Golubović u prijavi.

Tvrdi i da je Đešević izmislio da je njegov stariji sin Milenko udarao nogama Gazdića dok je ovaj ležao na asfaltu.

"Prije donošenja presude, bio sam uvjeren da je još sa nestankom inkvizicije prestalo da se sudi bez dokaza, ali mog sina Milenka sudija Đešević na osnovu falsifikata osuđuje na 14 godina zatvora nasuprot postojanju oko 100 izjava - svjedoka, optuženih, vještaka medicinske i forenzičke struke, inspektora policije i policajaca, u čijim izjavama moj sin Milenko nije označen kao izvršilac dijela kako ga sud predstavlja, niti je bilo kojim drugim materijalnim dokazom dokazano da je učestvovao u događaju kako to zaključuje sud", rekao je Golubović.

Bonus video: