Morača najavljuje pojačanja i borbu za domaće trofeje

"Planiramo da do kraja decembra, kada ističe prelazni rok, dovedemo jedno ili dva pojačanja", kaže za "Vijesti" sportski direktor Morače Predrag Đonović
117 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Đonović, Foto: Privatna arhiva
Predrag Đonović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.11.2016. 12:08h

Iako su startovale sa dva poraza (Rudar, Galeb), i nakon četiri kola imaju polovičan bilans, te zauzimaju peto mjesto na tabeli, odbojkašice Morače u ovoj sezoni imaju najveće ambicije u oba domaća takmičenja.

Pokriće za takve ciljeve podgorički klub ima u nedavnoj pobjedi u gostima protiv šampiona Luke Bar (3:2), ali i namjeri da do kraja godine pojača ekipu...

"Planiramo da do kraja decembra, kada ističe prelazni rok, dovedemo jedno ili dva pojačanja", kaže za "Vijesti" sportski direktor Morače Predrag Đonović, ne otkrivajući imena ili pozicije.

"Morača svake godine konkuriše za najveći plasman, tako je i ove godine, bez obzira što smo nam je u protekle dvije godine otišlo 11 igračica. Zato i želimo da se pojačamo. Imali smo težak raspored na startu sezone, a pobjedom protiv Luke Bar ekipa je nagovijestila potencijal. Nakon narednog meča sa Budvom slijedi mirniji period što se tiče protivnika i prilika za uigravanje za nastavak. Ako dobijemo Budvu, eto nas pri vrhu tabele", dodaje Đonović.

U Morači je, kako kaže Đonović, devet reprezentativki od pionirske do juniorske selekcije, a povratak korektorke Jovane Vukčević iz Slovenije, takođe, uticao je na velike ambicije.

"Jovana je jedna od najboljih, ako ne i najbolja igračica lige", dodao je Đonović, sportski direktor kluba koji je jednom igrao finale plej-ofa i dva puta finale Kupa Crne Gore.

Bonus video: