Minić potpisao za Pertaminu iz Indonezije

"Ambicije kluba su sigurno najveće moguće, nadam se i da ću svojim igrama doprinijeti da se ostvari što bolji plasman", ističe Minić, koji za Indoneziju putuje za 20-ak dana
106 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Minić, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Minić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.11.2016. 13:16h

Tanja Bokan i Marko Bojić su “probili led” u toj zemlji kada je crnogorska odbojka u pitanju. Njihovim stopama pošao je i Aleksandar Minić - korektor naše repreentacije potpisao je ugovor na sezonu (traje pet mjeseci) sa Pertaminom iz Džakarte.

"Zadovoljan sam uslovima. Bojić je prošle sezone igrao u Indoneziji i rekao mi je da je lijepa zemlja, da je narod ljubazan i gostoljubiv", kaže za “Vijesti” Minić.

Naš odbojkaš u Indoneziju, naravno, ne ide samo zbog ljepote zemlje i naroda, već i zbog sve bolje lige, koja je osnovana 2002. godine i u kojoj se, nadmeće šest timova. Liga se igra turnirski, nakon čega slijedi fajnl-for.

Pertamina je protekle dvije sezone bila treća u prvenstvu, a najbolji rezultat je bilo drugo mjesto 2014. godine…

"Ambicije kluba su sigurno najveće moguće, nadam se i da ću svojim igrama doprinijeti da se ostvari što bolji plasman", ističe Minić, koji za Indoneziju putuje za 20-ak dana, a liga kreće sredinom januara.

Klubovi imaju pravo na po dva stranca…

"Sa mnom u ekipi će biti primač australijske reprezentacije Sanderson", zaključio je Minić.

Minić je karijeru počeo u rodnom Baru, u ekipi Luke Bar, i to kao srednji bloker. Na toj poziciji je, interesantno, igrao do 2010. godine, kada je prekomandovan na korektora. Nakon Luke Bar, bio je u Budućnosti (u juniorskom timu), Spartaku iz Subotice, Odžaku, iranskom Pajkanu, Partizanu, potom u Budvanskoj rivijeri, turskom Torulu, igrao je i u Libanu, a prošlu sezonu je odigrao u novosadskoj Vojvodini...

Boškanu sve najbolje u daljoj karijeri, Kolaković bio bio odlično rješenje

Minić ističe da ostaje gorak ukus zbog novog neuspjeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, iako su očekivanja bila drugačija…

"Svi smo željeli da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, ali tako je, kako je. Idemo dalje", kaže Minić, i dodaje da je bilo lijepo sarađivati sa Slobodanom Boškanom, koji je otišao nakon dvije i po godine na kormilu “crvenih”.

"Boškanu želim sve najbolje u novom klubu i u nastavku trenerske karijere", ističe Minić.

O mogućnosti da novi selektor Crne Gore bude Igor Kolaković, Minić ističe da bi to “sigurno bilo odlično rješenje za reprezentaciju i crnogorsku odbojku uopšte”.

"Dobro je poznato kakvo je on odbojkaško ime u svijetu", naglasio je korektor naše reprezentacije.

Bonus video: