Vidmar ide kod psihijatra

Vijeće Višeg suda prihvatilo predlog odbrane Vidmara, i naredilo vještačenje
424 pregleda 8 komentar(a)
Zoran Piperović, Foto: Luka Zeković
Zoran Piperović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.11.2016. 11:23h

Tročlana komisija ljekara na čelu sa neuropsihijatrom prof. dr Stankom Milićem utvrdiće da li je Nemanja Vidmar u afektivnom stanju ubio Luku Milića.

Odluku o neuropsihijatrijskom posmatranju juče je donijelo vijeće sutkinje Vesne Moštrokol, prihvatajući predlog odbrane okrivljenog Vidmara.

"Prihvata se predlog odbrane da se izvrši neuropsihijatrijsko vještačenje koje je povjereno tročalnoj komisiji - neuropsihijatar prof. dr Stanko Milić, psihijatar dr Željko Golubović i psihološkinja Branka Stepanović-Ilić. Komisija će nakon uvida u spise predmeta i pregleda okrivljenog dati nalaz i mišljenje - da li je u vrijeme ubistva ili prije izvršenja krivičnog djela bio u stanju afekta, kao i intenzitet u kojem se nalazio”, kazala je sutkinja Moštrokol.

Advokat Zoran Piperović, branilac okrivljenog Vidmara, predložio je da se izvrši vještačenje: “Predlažem da se uradi psihičko vještačenje, koje će vještaci dati na osnovu spisa predmeta i odbrane okrivljenog, kakvo je bilo psihičko stanje okrivljenog Vidmara u vrijeme izvršenja krivičnog djela”.

Njegovom prijedlogu protivili su se zastupnik optužbe, viši tužilac Miloš Šoškić i punomoćnica porodice Milić, advokatica Tijana Živković.

Šoškić je kazao da iz dosadašnjeg postupka ne proizlazi činjenica koja bi ukazivala na sumnju da je Vidmar bio duševno ili privremeno duševno poremećen.

“Ubistvu nisu prethodile okolnosti koje bi kod Vidmara izazvale stanje razdraženosti”, ocijanila je advokatica Živković.

Sutkinja Moštrokol nastavak glavnog pretresa zakazala je za 12. decembar.

Prema navodima optužnice, Vidmar je 30. juna 2015. godine u bašti lokala “Rajska ptica” u Podgorici, sa umišljajem ubio Milića.

Bonus video: