Delić imao spisak osoba kojima je riješio da se osveti zbog nepravde?

Delić je, kako "Vijesti" nezvanično saznaju, prilikom saslušanja kazao da je na Kneževića pucao zbog nekog novca koji je njegovom bratu nestao prije dvadesetak godina. Što se Boškovića tiče njega Delić sumnjiči da ga je 2013. godine fizički napao u blizini zgrade u kojoj živi
376 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.11.2016. 19:33h

Policija je uhapsila Nikšićanina Dragoljuba Delića (70) koji je danas u tom gradu ranio sugrađane Antonija Boškovića (20) i Dragoslava Kneževića (55).

Delić je, nakon dva sata bjekstva i skrivanja, uhapšen oko 16 časova u dvorištu OŠ "Braća Labudović".

"Prilikom lišenja slobode od D.D. je oduzet pištolj "CZ" M 70, cal. 7,65 mm, koje je ovo lice, kako se sumnja, koristilo prilikom izvršenja krivičnog djela", saopšteno je iz Uprave policije.

Delić je, kako je "Vijestima" saopšteno iz policije, na Boškovića pucao u Ulici Serdara Šćepana, kod solitera, da bi zatim otišao do Dragove Luke i ranio Kneževića ispred njegove porodične kuće.

Bošković je zadobio prostrijelne rane glave i stomaka i operisan je u nikšićkoj Opštoj bolnici.

On će nakon operacije biti upućen u Klinički centar Crne Gore, na Kliniku za neurohirurgiju.

Knežević je zadobio prostrijelnu ranu lijeve potkoljenice, operisan je i nalazi se na odjeljenju hirurgije u kikšićkoj Opštoj bolnici.

Bošković je student druge godine sportskog novinarstva na nikšićkom Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, dok je Knežević nekada radio u nikšićkim Boksitima i sada je u penziji

Delić je, kako "Vijesti" nezvanično saznaju, prilikom saslušanja kazao da je na Kneževića pucao zbog nekog novca koji je njegovom bratu nestao prije dvadesetak godina i da su, navodno, Knežević i još jedna djevojka krivi za nestanak novca.

Što se Boškovića tiče njega Delić sumnjiči da ga je 2013.godine fizički napao u blizini zgrade u kojoj živi. Tada je Delića napala nepoznata mlađa osoba koja je imala kapuljaču na glavi i iako nije otkriveno ko je to uradio Delić je za napad sumnjičio Boškovića.

Prema informacijama „Vijesti“ Delić je kod sebe imao spisak osoba kojima je riješio da se osveti zbog navodne nepravde ili ko mu je, kako on smatra, nanio neko zlo. Policija ga je spriječila u tome jer je uhapšen prije nego što je svoj naum sproveo do kraja.

Prilikom hapšenja kod Delića, koji je do penzionisanja radio kao referent u Osnovnom sudu u Nikšiću, pored pištolj, pronašla i bodež.

Galerija

Bonus video: