Đukanović: Sve je urađeno u dosluhu sa političkim faktorom u CG

"Mislim da će to biti jako dobro za Crnu Goru, da ćemo stati na put ideji permantnen političke i destrukcije određenimh političkih medijskih krugova koji smatraju da pod plaštom svoje političke, medijske ili nevladine djelatnosti mogu da destabilizuju državu"
139 komentar(a)
Milo Đukanović i Milutin Simović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović i Milutin Simović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.11.2016. 12:07h

Politika je uzrok planiranog napada i to je sve urađeno u dosluku sa političkim faktorom u Crnoi Gori, kazao je premijer Milo Đukanović osvrnuvši se na izjavu specijalnog tužioca Milivoja Katnića. "Poslušao sam prezentaciju od strane vrhovnog državnog tužioca i specijalnog držvnog tužioca. Nažalost, potvrdilo se sve ono što smo pretpostavljali već u prvim obraćanjima javnosti. Danas postoji obilje dokaza i u dijelu istrage koji je vođen u Crnoj Gori i u dijelu onoga što su radili nadležni organi države Srbije. Tako da mislim da se, nažalost, taj naprijatni mozaik kompletira i da se stvaraju pretpostavke da se, pretpostavljam, za podizanje optužnice i pokretanje sudskog procesa", rekao je Đukanović na Cetinju.

Đukanović je kazao da je cilj napada bilo preuzimanje vlasti.

"Sve se ovo događalo zbog politike. Ne vjerujem da je neko van političkog prostora Crne Gore i van političkih subjekata iz Crne Gore osmišljavao kako će im pomoći da dođu na vlast. Nego su to radili u ovoj ili onoj vrsti dosluha sa političkim akterima na političkoj sceni Crne Gore," rekao je novinarima poslije konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore.

On je optužio i medije i NVO sektor za destabilizaciju države.

"Mislim da će to biti jako dobro za Crnu Goru, da ćemo stati na put ideji permantnen političke i destrukcije određenimh političkih medijskih krugova koji smatraju da pod plaštom svoje političke, medijske ili nevladine djelatnosti mogu da destabilizuju državu".

On je kazao da su razgovori sa koalicionim partnerima konstruktivni i obećavajući i da se nada da će sklopiti savez sa "prirodnim koalicionim partnerima".

"U pregovorima ima prijatnijih i manje prijatnih tema. Prijatne teme su da mi dijelimo ono što su strateški ciljevi i interesi Crne Gore, manje prijatne su da svi žele da dobiju veći dio kolača u prethodno ograničenoj Vladi u pogledu njene strukture i brojnosti. To nije ništa novo, tako su uvijek vođeni pregovori", rekao je Đukanović.

Đukanović je na kraju izrazio očekivanje da će u sljedeće dvije ili tri nedjelje imati izabranu Vladu u parlamentu.

Bonus video: