Gentofte ponovo bolji, Budvanska rivijera eliminisana

Gentofte, tako, ide na dvomeč sa ruskim Belogorjem, u trećem kolu Lige šampiona, dok će Budvanska rivijera nastaviti takmičenje u CEV kupu...
0 komentar(a)
Samed Prušević, Foto: Cev.lu
Samed Prušević, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 06.11.2016. 17:08h

Ništa od podviga u revanšu - odbojkaši Budvanske rivijere poraženi su i u drugom meču od danskog Gentoftea, sa 3:1 (20:25, 25:22, 25:16, 25:17), pa su nastup u ovogodišnjoj Ligi šampiona završili u drugoj rundi, od koje je i počelo takmičenje.

Danski prvak je bio bolji i u prvom duelu, sa 3:0.

Imali su izabranici Milana Markovića šansu da bolje prođu u ovom duelu, eventualno izbore "zlatni set" (za šta im je trebala pobjeda uz najviše jedan izgubljen set). Dobili su prvi set, a onda su uspjeli da se u drugom vrate od 13:18 i izjednače na 20:20.

Tada je, međutim, do izražaja došlo neiskustvo Budvana. Mladi, 17-godišnji Pazarac Samed Prušević, koji je do tada bio najbolji u redovima budvanskog tima, pogriješio je u kontri, a onda je Sorensen na njemu napravio as, pa je Gentofte "pobjegao" na 23:20 i prelomio set, tada, praktično, i meč.

Jer, nakon toga Danci su dominirali u naredna dva seta, pa je Marković šansu ukazao i podmlatku budvanskog kluba da ponovo osjeti "barut" Lige šampiona - primaču Miljanu Kastratoviću, tehničaru Veljku Maroviću i srednjem blokeru Ognjenu Ivanoviću, kojima će ovo, svakako, biti veliko iskustvo...

"Te dvije tehničke greške u finišu drugog seta su nas potpuno izbacile za neki dalji tok utakmice. Imali smo tu priliku koju nismo iskoristili, i nedostatak tog iskustva, a možda i kvaliteta su presudili da u trećem i četvrtom setu odigramo kako smo odigrali. Ekipa je mlada, na terenu je u jednom trenutku bila ekipa čiji je prosjek bio ispod 20 godina. Ponavljam, mi smo svoju šansu prokockali u toj završnici drugog seta. Da smo ga dobili, sigurno je da bi situacija bila mnogo drugačija", rekao je za „Vijesti“ trener Budvana Milan Marković.

Gentofte, tako, ide na dvomeč sa ruskim Belogorjem, u trećem kolu Lige šampiona, dok će Budvanska rivijera nastaviti takmičenje u prvom kolu CEV kupa, a rival je finski Loimu.

"Imamo mjesec da se pripremimo za Fince, za još dva evropska meča. Finska odbojka je na još većem nivou nego danska, i sigurno neće biti lako. Postoji mogućnost za neke promjene u ekipi, vidjećemo to u narednom periodu, ali trebaće još puno rada, truda, vremela i strpljenja da se ove stvari poslože na svoje mjesto, da bi podigli igru na malo veći nivo", dodao je Marković.

Budvanska rivijera - Gentofte 1:3 (25:20, 22:25, 16:25, 17:25)

Budva – Mediteranski sportski centar. Gledalaca: 160. Sudije: Simonović (Srbija) i Adler (Mađarska). Poeni iz napada: Budvanska rivijera 43, Gentofte 46. Poeni iz bloka: Budvanska rivijera 7, Gentofte 9. Poeni iz servisa: Budvanska rivijera 5, Gentofte 6. Greške: Budvanska rivijera 34, Gentofte 25.

Budvanska rivijera: Zoranić 1, MEMEDOV 6, Marović 2, Kastratović 1, Lečić, LAKČEVIĆ (libero), Ivanović 2, HURTADO 9, SAJFERT 6, RUTECKI 7, KARABALI 8, PRUŠEVIĆ 13.

Gentofte: Nilsen 2, GADE 7, R. Mikelsons, A. SORENSEN 2, HARTMAN 18, Dal, S. MIKELSONS 6, OZARI 7, Kristijansen 1, BONESEN 15, MORET (libero), S. Sorensen 3.

Kompletnu statistiku meča možete vidjeti OVDJE.

Bonus video: