Pljevlja: Teško povrijeđen radnik Elektroprenosnog sistema

Kako je saopšteno iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) zbog neraspoloživosti drugog transformatora u prenosnoj trafostanici 110/35 kV Pljevlja 1, prinuđeni su da uvedu redukcije u isporuci električne energije potrošačima sa područja Pljevalja i Žabljaka
111 pregleda 7 komentar(a)
selo Židovići, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
selo Židovići, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 06.11.2016. 17:27h

Radnik Crnogorskog elektroprenosnog sistema Milojko Petrić (58) teško je povrijeđen jutros u tokom izvođenja radova na održavanju u 35 kilovoltnoj stanici u pljevaljskom selu Židovići.

Petrić je uslijed strujnog udara zadobio opekotine opasne po život, a nakon ukazane pomoći u pljevaljskoj bolnici prebačen u Klinički centar u Podgorici.

Zbog nezgode u pljevaljskoj trafostanici Pljevlja su jutros od sedam sati i 12 minuta bez napajanja električnom energijom.

Kako je saopšteno iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) zbog neraspoloživosti drugog transformatora u prenosnoj trafostanici 110/35 kV Pljevlja 1, prinuđeni su da uvedu redukcije u isporuci električne energije potrošačima sa područja Pljevalja i Žabljaka.

"Večeras će gradsko područje Pljevalja biti napojeno električnom energijom, u granicama dozvoljenog opterecenja u TS 110/35 kV Pljevlja1, a kako se bude smanjivalo opterećenje na mreži, sukcesivno će se uključivati potrošači seoskog područja. Gradsko područje Žabljaka napojeno je iz Nikšića, a kako bude padalo opterećenje uključivaće se i seosko područje", navodi se u saopštenju CEDIS

Bonus video: