Alonso: Rikardo je najbolji vozač u Formuli 1

"Nemoguće je kada ste na stazi da uočite i najmanju grešku Rikarda", tvrdi Alonso
1 komentar(a)
Danijel Rikardo, Foto: Reuters
Danijel Rikardo, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.11.2016. 18:13h

Iako je Britanac Luis Hamilton prošle sezone osvojio titulu prvaka, za koju se ove sezone bori samo sa klupskim drugom, vodećim partnerom u Mercedesu, Njemcem Nikom Rozbergom, većina vozača smatrala je da je Španac Fernando Alonso najkompletniji vozač.

Španski as, međutim, ne misli tako i on nema dilemu ko je najbolji vozač u Formuli 1.

"Danijel Rikardo je bez premca najbolji pilot u ovom trenutku. Fantastičan mu je pristup u svemu što radi, i nevjerovatno je samouvjeren. Kada on u djeliću stotinke donese odluku koji manevar da izvede, na 99 odsto možete biti sigurni da je izabrao najbolje rješenje. Kada ste pored Rikarda na stazi ,ne možete da uočite njegovu grešku a najbolji je i u preticanju", kazao je pilot Meklaren Honde.

Popularni Nando ne krije da od starta Rikardove karijere u Formuli 1 prati nastupe mlađeg kolege, koji ove sezone vozi za Red Bul.

"Rikardo je 2014. godine počeo da vozi u paru sa šampionom Sebastijanom Fetelom, i odmah je pokazao nevjerovatne performanse. U vožnji, preticanju, pristupu trkama, na startu, u pit-stopu.., u svim segmentioma je bio ispred Fetela. I veoma lako je u drugi plan potisnuo Fetela, zato moj izbor za najboljeg vozača pada baš na Australijanca", zaključio je Alonso.

Mladi Australijanac nije krio da je polaskan pohvalama legendarnog kolege.

"Nemoguće je ignorisati komentare takvog vozača i šampiona. Neću da lažem, nevjerovatno sam počastvovan i srećan. Jer pohvale dolaze od ikone ovog sporta, koji je dva puta bio šampion prije nego sam pristupio Formuli, a za kojeg važi da je jedan od najboljih vozača svih vremena. Od 2014.godine kada sam na stazi sa Alonsom sam imao neke velike bitke, u kojim sam se, bar mislim, dobro pokazao. Zato Alonso i ima tako visoko mišljenje o mojoj vožnji. A i ne mogu da krijem, Alonso je bio najveći as u vremenu mog odrastanja i ja sam upijao kako vozi i ponaša se na stazi. Kada sam mu postao rival, toliko sam znao o njemu da nijesam morao da strahujem da će da me "obori" sa staze. On vozi čvrsto i borbeno, ali izuzetno čisto. Ja to samo kopiram", prokomentarisao je Rikardo.

Bonus video: