Ragbisti Gibraltara prejaki za Crnu Goru

Gibraltar savladao crnu Goru u Tivtu sa 55:7
2 komentar(a)
Gibraltar, Foto: Goran Kapor
Gibraltar, Foto: Goran Kapor
Ažurirano: 05.11.2016. 17:33h

Reprezentacija Crne Gore u ragbiju izgubila je u Tivtu u prijateljskom meču od Gibraltara rezultatom 55:7. Odmah na početku vidjelo se da su gosti mnogo iskusnija i tehnički spremnija ekipa.

Gibraltar je poveo već u trećem minutu a do kraja poluvremena postigli su šest eseja i četiri pretvaranja za vođstvo od 38:0.

Crna Gora je u prvom poluvremenu imala dvije dobre prilike, ali odbrana Gibraltara nije popustila.

U nastavku utakmice Crna Gora je bolje odigrala ali nije iskoristila šanse, za razliku od Gibraltaraca koji postižu još dva eseja i pretvaranje za 50:0.

U 25. minutu drugog poluvremena Crna Gora konačno koristi dobar napad a esej postiže Aleksandar Milosavljević. Precizan u šutu za pretvaranje bio je Srđan Popović i Crna Gora smanjuje na 7:50.

Pred sami kraj meča gosti postižu još jedan esej za konačnih 7:55.

Trener crnogorske reprezentacije Marko Žeravica kazao je da je ekipa Gibraltara mnogo iskusnija što se i pokazalo na terenu.

„Momci su pokazali da imaju srce i da u pojedinim segmentima igre mogu da pariraju Gibraltaru, koji ima dugu tradiciju u ovom sportu i koji mnogo ulaže u njega. Mi smo imali svega tri treninga pred ovu utakmicu. Crna Gora ima potencijala u uvom sportu, ali potreban nam je teren gdje bi mogli nesmetano trenirati, više treninga i utakmica i rezultati će doći“, kazao je Žeravica.

Ovaj meč bio je početak priprema reprezentacije pred Kup evropskih nacija, čijoj će jednoj grupi u maju naredne godine domaćin biti Crna Gora.

Uvod u ovaj meč bile su tri utakmice podmlatka ragbi kluba Arsenala iz Tivta i Inviktusa iz Dubrovnika. Mladi Tivćani bili su bolji od vršnjaka u dvije utakmice.

Meč sa Gibraltarom i utakmice mladih podržali su sponzori Porto Montenegro, Opština Tivat, firma Dfoto i FK Arsenal na čijem terenu su i odigrane utakmice.

Bonus video: